Pluimveehouderij

Nieuws 7 reacties

12,5 miljard eieren 'illegaal' geproduceerd

Londen - Sinds begin vorig jaar zijn meer dan 12,5 miljard eieren op de markt gekomen die afkomstig waren uit, sinds 1 januari 2012 verboden, legbatterijen. "En dat is nog een voorzichtige schatting", stelt British Lion Egg Processors, de organisatie achter het Britse keuringsmerk voor eieren.

Volgens de BLEP zijn de eieren afkomstig uit twee lidstaten. Vermoed wordt dat het gaat om Italië en Griekenland. De BLEP heeft de Europese Commissie gevraagd om informatie over de huidige situatie rond legbatterijen, maar Brussel wil dat niet verstrekken 'in verband met lopende juridische procedures'. "Dit zijn conservatieve schattingen, het werkelijke aantal kan nog een stuk hoger liggen. Hoe dan ook, het is volstrekt onaanvaardbaar dat dergelijke eieren nog steeds op de markt kunnen verschijnen", aldus voorzitter Ian Jones.

Laatste reacties

 • Khalid en zijn maten

  Wat functioneert dat toch goed die EEG...

 • kk

  Een gevoel van onrechtvaardigheid bekruipt mij als ik dit soort berichten lees, ruim een jaar na het batterij verbod in de Eu en nog steeds worden er eieren geproduceerd in kooien die verboden zijn , Aan de andere kant is de gemidelde eieren prijs voor eieren deze periode niet slecht geweest. Deze week de jaar cijfers ontvangen van 2012 hier teken ik voor als het nooit slechter word, je kan je af vragen als de hele EU in 2012 gelijk was om geschakeld was dan het resultaat ook zo goed geweest ik denk het niet. laat de omschakeling in die landen die niet in orde zijn naar mijn idee langzaam maar wel resoluut gebeuren zodat wij hier nog een langere tijd een eieren prijs houden die boven de kost prijs ligt.

 • schoenmakers1

  als ze juist gemerkt zouden worden zou ik ze kopen als ik kon, de lekkerste, milieuvriendelijkste en gezondste eieren die er zijn, maar we hebben totaal niets te zeggen hier in europa

 • Demeter Griend

  Maakt dat nou uit een ei is een ei.

 • Coanma

  Nee hoor, eieren verschillen, wat eet de kip bv. Dit is oneerlijke concurrentie naar biologische boeren toe die wel hun best hebben gedaan door om te schakelen, en die boeren moeten we steunen! Het kan toch niet zo zijn dat Brussel deze zaakjes beschermd? Kom op zeg.

 • Demeter Griend

  Bullshit een ei hoort erbij !

 • kk

  Coanma@, je weet duidelijk niet waar het hier om gaat het heeft niks met biologisch te maken.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.