Pluimveehouderij

Nieuws 10 reacties

Rondeel wil meer stallen

Eersel - Rondeel BV, de uitbater van het Rondeelconcept voor de legpluimveehouderij, wil op zo kort mogelijke termijn twee à drie nieuwe Rondeelstallen bij bouwen.

Dat meldt directeur Peter Koelewijn van Rondeel. Het bedrijf zoekt legpluimveehouders met bouwplannen om haar plannen te realiseren.

Tot nu toe staan er drie Rondeelstallen in Nederland: in Barneveld, Wintelre en Ewijk. Volgens Koelewijn loopt het met de afzet van Rondeel-eieren richting supermarkten en catering en horeca zeer goed. "We willen uitbreiden om te voorkomen dat er tekorten ontstaan. Volgens Koelewijn kan het aantrekkelijk zijn voor pluimveehouders om samen te werken. "We bieden een soort van franchiseconcept, waarbij wij zorgen voor de afzet van de eieren, de mest en ook de uitgelegde hennen. Die worden nu ook verwerkt tot consumptievlees en worden verwerkt in maaltijden van KLM.

Rondeel is verder bezig in het buitenland (Duitsland, België en Frankrijk) om stallen van de grond te krijgen.

Laatste reacties

 • bankivahoen

  Kortom , ze zoeken een knechtje die zo gek is om voor een hongerloontje en miljoenen euro's hypotheek dag en nacht krom te liggen en als een slaaf met de pieper in de zak altijd paraat te zijn ! Er zou geen mens in moeten trappen! Financier het zelf en zoek gewoon een medewerker !

 • John Claessens

  Rondeel mag geen standaard worden en mag niet als een algemeen huisvesting systeem zijn . De staatssecretaris loopt de mond er van over en verkondigt in haar toespraken . Investering van 100 Eur. per hen vergeet het maar . Er wordt nu al niets verdiend

 • Ishtar

  Kan iemand eerlijk vertellen of rondeel gentech mais gebruikt?

 • Broederijbrok

  Ben ik nu blij dat ik met Arke vlieg.

 • eimania

  iedere legpluimveehouder die vencomatic koopt,
  sponsort zijn valse concurent en betaald zo mee aan zijn eigen ondergang.

 • eimania

  Het zefde geld ook voor legpluimveehouders die eieren leveren aan pakstations die zelf ook legkippen houden.

 • FarmerNL

  @Ishtar, Rondeel heeft geen non GMO protocol zover als ik in de eisen kan lezen. Daarom is het mij ook nog steeds onduidelijk waarom de Dierenbescherming 3 sterren heeft toegekend aan een systeem dat zeker niet aan de eisen van bio kippen voldoet. Ik weet dat ze die discussie afdoen met allerhande dierwelzijn onderzoek en scores, maar als je het rapport van de Wageningen universiteit leest (2 middagen onderzoek in de stal) dan valt vooral de conclussie op, wel een goed systeem, allen om een duidelijk antwoord te kunnen geven is er meer onderzoek nodig. Dit was voldoende voor de Dierenbescherming om 3 sterren te geven. Ik weet ook wel, hun moesten scoren om dat Wakkerdier te veel aandacht kreeg en ze zelf graag een stokpaardje hadden om te laten zien.
  Als ze echt ballen hebben krijgt bij de herbeoordeling, die ze nu aan het doen zijn voor alle strerren systemen bij legkippen, Rondeel gewoon 2 sterren die (als ze nog wat aanpassingen doen) misschien wel verdienen.

 • PluimveeBrabant

  De dierenbescherming heeft inspraak gehad bij het ontwerp, dat verklaart toch genoeg, lijkt mij.

 • lub tuf

  Als ze uitloop met minder dan 50 % wintergarden terug zetten naar 1 ster(wat per begin 2013 is gedaan) verdiend rondeel er zeker niet meer.
  Maar er zal binnenkort wel weer een dierenbeschermer een vet betaalde baan krijgen aangeboden bij venco , dus dat worden weer 3 sterren voor rondeel.


 • kuiken007

  slimme jongens bij Venco!!!!!

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.