Pluimveehouderij

Nieuws 917 x bekeken

Ook laagpathogene vogelgriep in Duitsland

Villingen-Schwenningen - Duitsland heeft een geval van laag pathogene vogelgriep gemeld. De besmetting met laagpathogeen H5N3-virus is aangetroffen op een bedrijf in de regio (Kreis) Schwarzwald-Baar in de deelstaat Baden Württemberg.

Het virus werd bij een routinecontrole vastgesteld. De dieren waren niet ziek. Het bedrijf is geruimd en afgesloten.

Er is een toezichtsgebied van een kilometer ingesteld waarbinnen geen vervoer van pluimvee is toegestaan. In dit toezichtsgebied bevinden zich geen andere pluimveebedrijven. De veterinaire autoriteiten onderzoeken of er mogelijk versleping van het virus kan hebben plaatsgevonden. Tot nog toe zijn er geen aanwijzingen dat er meer besmettingen zijn.

Duitsland meldde eerder dit jaar een reeks van besmettingen met H9N2-virus op kalkoenbedrijven in de omgeving van Cloppenburg.

Of registreer je om te kunnen reageren.