Pluimveehouderij

Nieuws 3127 x bekeken 5 reacties

Nieuw geval vogelgriep in Scheemda

Scheemda - In het Groningse Scheemda is op een biologisch pluimveebedrijf vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een milde variant van het H5-type, meldt het Ministerie van Economische Zaken.

Het is het zesde bedrijf dat dit jaar besmet is geraakt met vogelgriep. De 12.000 leghennen op het bedrijf met uitloop worden geruimd. In een gebied van 1 kilometer rondom het bedrijf geldt een vervoersverbod voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Binnen dit gebied ligt één ander pluimveebedrijf. De dieren op dit bedrijf zullen de komende tijd worden gecontroleerd op vogelgriep.

Laatste reacties

 • De Toekomst

  Tja, blijven volharden hoor ze moeten buiten die kippen, net zolang heel nederland en belgie word plat gelegd. dan zijn de dierorganisatie content en gaan we allemaal naar de knoppen. dat is toch hun bedoeling, maar dan komt het van het buitenland en daar hebben ze geen grip op dat vergeten ze gemakshalve.

 • Ross

  Tja 11 x zo veel kans met kippen die buiten lopen, zijn nog maar bij nummer 6.

 • wbakker

  Wanneer leren van deze problemen? We hebben de kippen binnen voor de goede gezondheid voor mens en dier. Er wordt niet meer nagedacht en alleen toegegeven aan klein groepje van dier fanaten.

 • stefandonkers

  Hulde aan wakker dier weer 12000 kippen op hun geweten! En aan onze talmende staats secretaris Sharon Dijksma!

 • B Vink

  Wanneer gaan we het diergezondheidsfonds opsplitsen in twee categorieën, 1 voor kippen met uitloop en 1 voor kippen die binnen geouden worden???

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.