Pluimveehouderij

Nieuws

Fransen rollen illegaal slachthuis op

Parijs – De Franse politie heeft samen met de dierengezondheidsdienst in de Parijse voorstad Seine-Saint Denis een illegaal slachthuis opgerold dat vlees leverde aan een groot aantal Chinese restaurants in de Franse hoofdstad.

Bij de inval werden rond de 200 kippen, eenden, ganzen en enkele konijnen aangetroffen die klaargemaakt werden voor de slacht.

De twee eigenaren van het slachthuis zijn aangehouden, terwijl tegelijkertijd ook drie illegale werkers werden opgepakt. Volgens de politie waren de hygiënische omstandigheden abominabel, met slechte verlichting, vuile werkbanken en vloeren en arbeiders die zich niet aan de voorschriften hielden. Bovendien was de werkplaats volgens de autoriteiten van de vloer tot aan het plafond besmeurd met bloed. De inval in het slachthuis op een industrieterrein aan de rand van de woonbebouwing volgde op een al enkele weken lopend onderzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.