Pluimveehouderij

Nieuws 6307 x bekeken 8 reacties

Eierenbedrijf Wiesengold stopt jaar na onthulling misstanden

Twistringen - Het Duitse leghennenbedrijf Wiesengold Landei stopt er per eind deze maand mee als gevolg van het schandaal waarmee het een jaar geleden werd geconfronteerd.

Bioketenbeheerder Naturland zag zich als gevolg van onthullingen door de dierenbeschermingsorganisatie Peta genoodzaakt het bedrijf in het Nedersaksische Twistringen uit de keten te zetten. Foto- en video-opnamen van Peta brachten op het bedrijf ernstige misstanden op het gebied van het dierenwelzijn aan het licht. Het besluit om te stoppen is genomen 'op grond van de druk van de media in het verleden', zegt bedrijfsleider Heinrich Tiemann. Wiesengold telt 50 arbeidsplaatsen.

Laatste reacties

 • koestal

  dus eigen schuld

 • l coumans

  inderdaad eigenschuld dikkebult

 • A.B.Vink

  Jammer, weer 50 arbeidsplaatsen naar de knoppen... zo'n bedrijf was met wat minder media hetze en wat meer aandacht voor de bedrijfsvoering waarschijnlijk te redden geweest.

 • flyinghollander

  Waarom is er niks op het nieuws te vinden van de Peta problemen zelf?
  http://www.huffingtonpost.com/nathan-j-winograd/peta-kills-puppies-kittens_b_2979220.html

  Hier zie je hoe PETA zelf met dieren omgaan....

 • info36

  Iets kapot maken gaat sneller als iets opbouwen. Stelletje radicalen.

 • zjansen

  op youtube even zoeken op de term ''Wiesengold'', staat complete nieuwsdocumentaire op. Als pluimveehouder zijnde wordt je hier niet blij van

 • agratax2

  flyinghollander. Ik heb je link geopend en gezien en gelezen hoe Peta Amerika werkt. Ik wist dit niet ik wist wel dat ze via allerlei gerechtelijke actieseen groot legkippenbedrijf zolang hebben gepest, dat de heren van nieuwbouw hebben moeten afzien. De procedures hadden zoveel jaren gekost dat de bouwkosten incl. advocaten niet meer opwogen tegen de te verwachten opbrengsten.

 • podolski

  als er niets mis is op een bedrijf kan de media geen hetze voeren

  en zeuren over 50 arbeidsplaatsen is hypocriet. Per dag moeten er heel wat collega's stoppen, en daar hoor je ook niemand over.

  als die grote bedrijven en megastallen eens wettelijk aan banden gelegd zouden worden, zouden heel wat collega's kunnen blijven bestaan.

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.