Pluimveehouderij

Nieuws

Vogelgriep woedt voort rond Cloppenburg

Zoetermeer - De situatie met laagpathoge vogelgriep, type H9N2, in de regio Cloppenburg, Duitsland, is nog lang niet onder controle. Dat melden de Productschappen Vee Vlees en Eieren (PVE).

Het virus heeft zich verspreid naar bijna alle kalkoenbedrijven en is tevens aangetroffen op een aantal vermeerderings- en legbedrijven. De uitval op de getroffen bedrijven loopt op tot tientallen procenten en op de legbedrijven daalt de productie tot 30 procent.

Uit recente informatie uit Duitsland blijkt dat, ondanks het vaccinatieprogramma, de situatie nog lang niet onder controle is. De Adviescommissie Pluimveegezondheidzorg van het PVE blijft daarom waarschuwen om uitermate voorzichtig te zijn met contacten met pluimveebedrijven in deze regio. Zeker bij het gebruik van vrachtwagens en en apparatuur die wordt gebruikt voor het transport van kalkoenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.