Pluimveehouderij

Nieuws 5 reacties

Vogelgriep op pluimveebedrijf in Sint-Annen

Den Haag - Een boerderij in het Groningse Sint-Annen is getroffen door de vogelgriep. Op het bedrijf met ongeveer 10.000 legkippen is waarschijnlijk een milde variant van het vogelgriepvirus aangetroffen, maakte het ministerie van Economische Zaken zaterdagmiddag bekend.

Alle kippen op het bedrijf worden geruimd, omdat ook een milde vorm van de vogelgriep zoals deze zogeheten H5-variant, kan overgaan in een zeer besmettelijke en voor pluimvee dodelijke variant.

Sinds zaterdagmiddag drie uur geldt er in een straal van 1 kilometer rond het getroffen bedrijf een verbod om pluimvee, eieren, gebruikt strooisel en pluimveemest te vervoeren. In dat gebied bevinden zich geen andere pluimveebedrijven.

Het is dit jaar de vijfde keer dat er vogelgriep wordt vastgesteld. Eerder werden bedrijven in Lochem, Zeewolde, Leusden en Tzum (Friesland) getroffen. Ook daar werd het pluimvee geruimd.

Laatste reacties

 • jehanvankroaks

  Hoe zat het ook al weer ?
  Buitenloop kippen hebben 7x meer kans op vogelgriep ?
  Tot nu toe is het alleen bij buitenloop kippen geconstateerd....
  Hoelang willen we deze struisvogel houding nog aannemen?

 • schoenmakers1

  waarom staat er niet gewoon duidelijk bij dat het hier om buitenuitloopkippen gaat, net zoals in reactie #1, doe er iets aan, laat de batterijei terug komen, laat de mensen vrij

 • stefandonkers

  Volgens mij was het zelfs 11x zoveel kans. Maar nee het ministerie laat het weer op nieuw onderzoeken! Waar gaat het naar toe! Hulde aan Wakker Dier, dit willen ze toch, weer 10000 kippen een tragisch lot!Waarom worden op deze bedrijven ook geen goede hygiene maatregelen toegepast?
  Maar ja de verplaatsing van de nederlandse veehouderij naar landen waar het zogenaamd beter is, daar werken ze zelf aan mee. Zie de Angora konijnen! In NL is het zo slecht nog niet met de boeren hier kun je gewoon praten en ze willen echt wel de goede kant in met hun bedrijven , maar nee we pesten de boeren weg naar landen waar het met het dierenwelzijn echt niet zo precies komt! Zie de textiel industrie.

 • agro1

  een land, waarin niks meer gemaakt wordt en niks meer groeit, dus niks echts produceert is dood. ciolos boppe

 • Broederijbrok

  De PLUS is voor het geproduceerde buitenloopei.
  De MIN is voor het BROEDEI en de EXPORT.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.