Pluimveehouderij

Nieuws 2389 x bekeken 3 reacties

Voerwinst vleeskuikens loopt op

Tilburg – De voerwinst op vleeskuikenbedrijven vertoont een opgaande lijn.

Na 45 cent per kuikenplaats in het eerste kwartaal en 57 cent in het tweede kwartaal, kwam de voerwinst in het derde kwartaal uit op 71 cent. Dit blijkt uit de Kuikenmonitor van Abab. Over de eerste negen maanden komt de voerwinst op de referentiebedrijven met gemiddeld 130.000 vleeskuikens uit op €1,73. In heel 2012 was dat €2,67.

Laatste reacties

  • HesselBouma

    Was de opzet van de vleeskuikens in augustus met een halve week terug gegaan, dan waren we nu op de twee en een halve euro in de eerste tien maanden uitgekomen. In de zakenwereld gaan ze de productie ook inkrimpen als ze de afzet zien dalen. Wij lopen elk jaar weer met open ogen in dezelfde val. Volgend jaar beter professioneel met onze opzet omgaan. Op je bedrijf kun je een keer pech hebben, maar dit is geen pech, maar dom gedoe. Hessel Bouma.

  • vannoord

    Maak de ronde's maar korter, zoek het optimum in vc. Bij 2,2 kg er uit, de haken en hokken vol. Minder kg Per haak. Wij maken wel een nette aanbieding voor de edk.

  • new kids

    Ja laten we zoveel mogelijk ééndagskuikenhandel genereren door lichte kuikens te mesten. 10 jaar terug hadden we kuikens aan de haak van 1450 gram. Nee, dan wordt er geld verdiend.

Of registreer je om te kunnen reageren.