Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Saoedi's willen belang in Groupe Doux

Chateaulin – Het Saoedi-Arabische voedingsbedrijf Almunajem heeft tegenover het regionale dagblad Le Telegramme bevestigd dat het bereid is een fors financieel belang te nemen in de Franse kippenverwerker Groupe Doux die sinds enkele maanden uitstel van betaling heeft.

Volgens de Franse vertegenwoordiger van Almunajem wordt gedacht over een participatie 'rond de 25 procent', dat dan gekocht zou moeten worden van de huidige grootaandeelhouder, de familie Doux. De Saoedi's stellen bij die reddingsactie op dit moment nauw samen te werken met de Franse regering. Almunajem is één van de grootste afnemer van kip van Groupe Doux dat vooral in problemen is gekomen door het stopzetten van de Europese restitutie voor de uitvoer van diepvrieskip naar derde landen.

Eén reactie

  • probe14

    Dit is het beste nieuws voor vleeskuikhouders wat deze week is langsgekomen. Als dit doorgaat staat bcp incl. toeslag zo weer op 1.00 euro!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.