Pluimveehouderij

Nieuws 3426 x bekeken

Pas Reform heropent distributiecentrum

Broedmachinefabrikant Pas Reform Hatchery Technologies uit Zeddam opende vrijdag 1 november in Doetinchem zijn vergrote distributiecentrum. Dit state-of-the-art pand werd in 2011 in gebruik genomen.

Bij de bouwplannen was toen al rekening gehouden met de uitbreiding en de vestiging van een trainingscentrum. De uitbreiding was eerder nodig dan enkele jaren geleden werd gedacht, als gevolg van een snellere groei dan was voorzien. Dat zei CEO Bart Aangenendt bij de opening. Het bedrijf is de grootste broedmachinefabrikant in Nederland en de tweede in de wereld. De omzet van Pas Reform is sinds het begin van deze eeuw verzevenvoudigd.

Het distributiecentrum is nu bijna dubbel zo groot dan voorheen. Het wordt niet meer alleen gebruikt voor opslag van uitgaande goederen. Dat zijn een paar honderd onderdelen per machine, die als een soort Ikea-pakket naar de klanten gaan om daar te worden gemonteerd. Met de uitbreiding worden ook de inkomende goederen opgeslagen. Daarbij gaat het om alle onderdelen van de leveranciers (zo'n 300 leveranciers in totaal, voornamelijk in Europa) en de onderdelen die het bedrijf zelf maakt in Zeddam.


In het trainingscentrum kan Pas Reform groepen van ongeveer twintig personen trainen, grotere groepen dan het bedrijf nu in Zeddam kan ontvangen. Het gaat veelal om buitenlanders die dezelfde taal spreken, bijvoorbeeld Engels, Spaans of Russisch. Bij die trainingen gaat het niet alleen om het gebruik van onze broedmachines, maar vooral om de kwaliteit van het broedproces, kwaliteitsbeoordeling van broedeieren en kuikens en hoe daar het broedproces op af te stemmen.


Er kwamen meer dan 400 mensen, klanten, leveranciers en branchegenoten op de opening af.

Of registreer je om te kunnen reageren.