Pluimveehouderij

Nieuws 398 x bekeken

Le Foll wil exportrestitutie kip terug

Quimper – De Franse minister voor landbouw Stéphane le Foll gaat in Brussel pleiten voor terugkeer van de exportrestitutie op diepvrieskip.

Le Foll heeft dat laten weten aan de werknemers van kippenverwerker Tilly-Sabco dat heeft meegedeeld de productie begin volgend jaar stop te zetten.

Tilly-Sabco stelt dat het niet meer financieel rond kan komen sinds de EU deze zomer de subsidie van de export van kip naar derde landen heeft geschrapt. Ook een ander Frans kippenbedrijf, Groupe Doux, is daarvan het slachtoffer geworden. Om de kippensector in Bretagne te redden, gaat Le Foll in Brussel pleiten voor het weer invoeren van de exportrestitutie. Hij wil bij een overleg met commissaris Ciolos ook vertegenwoordigers van de sector zelf meenemen. De minister zei dat tijdens een gesprek met de werknemers in Morlaix, waar een grote groep van hen uit protest een overheidsgebouw in Morlaix bezet houdt.

Of registreer je om te kunnen reageren.