Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Invoering verbod snavelbehandeling pas na evaluatie

Den Haag- De invoering van het verbod op snavelbehandeling mag in 2018 pas gebeuren na een evaluatie van de voortgang van de maatregelen om te komen tot een verantwoord stoppen met de ingrepen.

De Tweede Kamer stemde in met een motie van CDA en Christenunie op dit vlak. De evaluatie moet worden meegewogen bij het besluit om snavelkappen definitief te verbieden. "Te vroeg opheffen van de vrijstelling op snavelingrepen brengt grote risico's met zich mee voor het dierenwelzijn door toenemend pikgedrag, zoals ook aangegeven door de Dierenbescherming", zeggen Kamerleden Jaco Geurts en Carla Dik-Faber.

Eén reactie

  • Jarom

    Zo regel je dat dus HEREN BELEIDSMAKERS

Of registreer je om te kunnen reageren.