Pluimveehouderij

Nieuws 836 x bekeken

Fransen exporteren meer kip naar Benelux

Parijs – Frankrijk heeft in de eerste acht maanden van dit jaar 335.000 ton kip-, kalkoen- en eendenvlees en bereidingen daarvan uit kunnen voeren. Dat is ruim 7 procent meer dan in dezelfde periode in 2012.

Vooral de uitvoer van kip naar Nederland en België en daarnaast naar Saoedi-Arabië nam toe, terwijl Duitsland minder van Frankrijk afnam.

In dezelfde periode voerde Frankrijk ook ruim 295.000 ton aan kip en daarvan gemaakte vleesproducten uit het buitenland in. Die import bleef daarmee op vrijwel hetzelfde niveau als een jaar eerder. Bij kalkoen liep de uitvoer verder terug met ruim 10 procent naar 55.000 ton, terwijl er ruim 30.000 ton, ofwel bijna 5 procent meer werd ingevoerd.

In de periode tot en met eind september werd in Frankrijk 782.000 ton kippenvlees geproduceerd. Dat slachtcijfer ligt daarmee 4,5 procent hoger dan vorig jaar, ondanks de problemen bij onder meer Groupe Doux en Tilly-Sabco rond de export van diepvrieskip naar derde landen. In de maand september werd met 82.000 ton zelfs bijna 16 procent meer kip geslacht. De slacht van kalkoenen kwam uit op 263.000 ton, een verdere terugloop met 9 procent waarmee de al jaren aanhoudende dalende tendens blijft doorzetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.