Pluimveehouderij

Nieuws 693 x bekeken

Franse eierproductie omhoog

Parijs – De Franse eierproductie lag in de eerste helft van dit jaar ruim een kwart boven het niveau van 2012. Dat komt vooral doordat vorig jaar aanzienlijk minder eieren werden geproduceerd na het eerder van kracht worden van het Europees verbod op klassieke legbatterijen.

Ondanks die hogere productie blijven de eierprijzen stijgen, in september weer met 17 procent vergeleken bij de voorafgaande maand. Die eierprijs ligt daarmee weer bijna op het niveau van vorig jaar maar blijft nog altijd 8 procent onder het vijfjaarlijks gemiddelde, blijkt uit een overzicht van de agrarische infodienst Agreste. In de eerste acht maanden van dit jaar kon Frankrijk 8 procent meer schaaleieren en eierstruif exporteren dan een jaar geleden. Aan de andere kant liep de invoer echter met bijna een derde terug.

Of registreer je om te kunnen reageren.