Pluimveehouderij

Nieuws 1272 x bekeken

Bedrijf verdacht van gerommel met kip

Bad Bentheim - Een dochteronderneming van het Oldenzaalse pluimveevleesbedrijf Trinity wordt ervan verdacht dat het bedorven vlees heeft verwerkt in zijn producten. Dat melden Duitse media. Het bedrijf is gevestigd in Bad Bentheim.

De Duitse autoriteiten kwamen in actie tegen het bedrijf, nadat twee klokkenluiders meldden dat er bedorven vlees zou worden verwerkt. Het openbaar ministerie van de Duitse deelstaat Nedersaksen deed in juni en in oktober een inval in het bedrijf. Daarbij werd inderdaad bedorven vlees ontdekt, maar er kon niet meteen bewezen worden dat dit zou worden verwerkt in de producten van het bedrijf. Wel concludeert de Nedersaksische justitie dat er gegronde verdenking voor administratieve fraude bestaat tegen het bedrijf.

Het Duitse bedrijf produceert producten uit separatorvlees, dit is het laatste vlees dat na uitsnijden nog aan de botten zit. Het wordt machinaal verwijderd van de botten en gebruikt voor de productie van kipnuggets en dergelijke.

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) heeft na een rechtshulpverzoek van de Duitse autoriteiten de administratie van het Oldenzaalse moederbedrijf in beslag genomen. De NVWA wacht verdere berichten van de Duitsers af, zo meldt een woordvoerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.