Pluimveehouderij

Nieuws 1093 x bekeken 1 reactie

Pluimveevleesproductie blijft stijgen

Bonn - Wereldwijd blijft de productie van pluimveevlees groeien. Dat voorziet het Duitse Marktinfo Eier & Geflügel (MEG) op basis van cijfers van wereldvoedselorganisatie FAO. De pluimveevleesproductie komt dit jaar uit op 105 miljoen ton, 1,3 procent meer dan afgelopen jaar.

De groei van de vleesproductie is afgelopen jaren wel lager dan in de eerste tien jaren van dit millennium. Toen bedroeg de productiegroei van pluimveevlees gemiddeld 4 procent. Hoge voerprijzen en economische tegenwind remden afgelopen jaren de productiegroei.

Niettemin gaat MEG voor de langere termijn weer uit van een aantrekkende groei van pluimveevlees, op wereldschaal. De wereldbevolking groeit tot 2050 met 29 procent. Bij een gelijkblijvende consumptie (14,7 kilo) van pluimveevlees per hoofd van de bevolking is in 37 jaar tijd dan ook 29 procent meer pluimveevlees nodig.

Verwacht wordt echter dat de consumptie van pluimveevlees per hoofd van de bevolking tussen nu en 2050 jaarlijks 200 gram stijgt. Volgens dit scenario bedraagt consumptie in 2050 jaarlijks 22,3 kilo per hoofd van de bevolking en stijgt de productie in dezelfde periode met 92 procent. Het ontbreken van akkerland voor de productie van voer kan mogelijk een rem vormen op de pluimveevleesproductie, stelt MEG. Anderzijds heeft de productie van pluimveevlees het voordeel van een gunstige voederconversie.

De sterkste groei van de pluimveevleesproductie sinds 2000 vond plaats in Brazilië, een stijging van 118 procent. In Afrika steeg de productie in dezelfde tijd met 80 procent en in Europa 23 procent. Mondiaal bedraagt de productiestijging sinds 2000 52 procent.

Eén reactie

  • red

    Dit past de slagers weer om de prijs verder te drukken.
    Schrijf eens hier over de hoge kosten die den Haag ons mee opzadelt
    iedere schakel moet gegevens doorgeven zodat er weer nutteloos werk moet worden gedaan door ambtenaren
    Iedere PLUIMVEEHOUDER voed ook 3 ambtenaren

Of registreer je om te kunnen reageren.