Pluimveehouderij

Nieuws 1502 x bekeken 6 reacties

'Niet insturen van pluimveemonsters onverantwoord'

Lelystad - Pluimveedierenartsen die bij problemen in de veestapel geen monsters opsturen om aviaire influenza uit te sluiten, zijn onverantwoord bezig. Dat zegt Guus Koch, die donderdag afscheid neemt als projectleider Newcastle Disease en Vogelpest van het Centraal Veterinair Instituut (CVI) in Lelystad.

Koch zegt dat zeker in pluimveedichte gebieden elk risico moet worden uitgesloten. "Vroege detectie is de enige manier om een epidemie te voorkomen. Mocht er een uitbraak komen in de Gelderse Vallei dan is preventief ruimen het meest effectief om de uitbraak onder controle te brengen en zullen de gevolgen evengoed net zo desastreus zijn als in 2003."

Koch zegt zich zorgen te maken over het sluipende laagpathogene H7N9-virus dat nu problemen oplevert voor de volksgezondheid in Azië. Hij denkt dat het virus niet is uitgebannen door het schoonmaken van pluimveemarkten. Hij vindt dat China met Nederland vergelijkbare controleprogramma's zou moeten invoeren om het virus in de pluimveestapel te kunnen bestrijden.

Laatste reacties

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Broederijbrok

  Dat woord had ik gisteren ook al gebruikt naar Reed Business Media toe.

 • jehanvankroaks

  ze zijn horende doof !

 • jehanvankroaks

  Welke pluimveehouder of (pluimvee) dierenarts wil dit op zijn/haar geweten hebben ?
  Noem deze met naam en toenaam, dan laat men dit wan gedrag wel achterwege.

 • kraats

  Ik word schijt-ziek van die irritante advertenties die steeds door je beeld komen. Dit is niet nodig; ik betaal meer dan genoeg voor De Boerderij en zit niet te wachten op deze zeer irritante klote-beeld-advertenties!!!
  Zegt het voort ...

  Deze reactie is al eerder verwijderd door de beheerder, maar we houden vol totdat deze advertentie-terreur voorbij is en ik gewoon weer kan lezen waarvoor ik betaal. ZEG HET VOORT ...

 • jehanvankroaks

  De aanhouder wint !
  Denk dat iederéén er zo over denkt @kraats.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.