Pluimveehouderij

Nieuws

Kippenbedrijf profiteert van verdwijnen Doux

Parijs – Het Franse kippenvlees- en traiteurbedrijf LDC heeft in de eerste jaarhelft een omzet gedraaid van 1,47 miljard euro, 7,2 procent meer dan een jaar eerder. In volume gezien werd 3,5 procent meer verkocht.

LDC schrijft de goede gang van zaken grotendeels toe 'aan het verdwijnen van een belangrijke speler bij de versactiviteiten'. Het bedrijf doelt daarmee op concurrent Groupe Doux dat voor een groot deel ontmanteld is, terwijl LDC zelf enkele activiteiten van Doux opkocht. ''De gevolgen van die situatie zijn sinds de maand september echter wel uitgewerkt'', aldus LDC.

Door die ontwikkelingen rond Groupe Doux kon LDC in de kippendivisie de omzet in Frankrijk zelf met ruim 9 procent opvoeren. Internationaal ging de omzet met ruim 3 procent omhoog tot het bescheiden bedrag van 90 miljoen euro. Bij traiteur-producten liep de omzet echter licht terug, reden voor LDC om bij deze activiteiten nog meer de aandacht te richten op industrialisering.

Of registreer je om te kunnen reageren.