Pluimveehouderij

Nieuws

Duitse kippenboerenbond wint prijs

Berlijn - De Duitse pluimveehoudersfederatie Zentralverband der Deutschen Geflügelwirtschaft (ZDG) is onderscheiden met de Europese Digital Communication Award 2013.

De bond kreeg de onderscheiding voor zijn online platform waarmee met de consument de dialoog wordt aangegaan over het thema dierenwelzijn in de pluimveehouderij. De internationale jury van communicatie- en pr-experts vindt dat dat het ZDG uitstekend gelukt en is het ook de eerste organisatie in de landbouwsector die een dergelijk open discussieforum heeft gelanceerd. “De campagne heeft een nieuwe toon in de discussie rond de pluimveehouderij gezet en een controverse maar eerlijke online discussie geopend,” aldus de jury. De site www.gelflügel-thesen.de is 50.000 keer bezocht en binnen enkele weken zijn daarop zevenhonderd commentaren achtergelaten. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.