Pluimveehouderij

Nieuws 1257 x bekeken 2 reactieslaatste update:8 okt 2013

Denen trekken waarschuwing rauwe eieren in

Kopenhagen - De Deense voedsel- en warenautoriteit trekt haar waarschuwing om rauwe eieren van binnenlandse herkomst te consumeren, in.

 

Het risico dat rauwe, in de reguliere handel gekochte eieren een salmonellavergiftiging veroorzaken, acht de autoriteit ‘zeer gering’, meldt ze maandag. Die visie neemt de dienst in op grond van een risico-inschatting van voedselveiligheidsinstituut DTU. “De zeer mooie salmonella-status van Deense eieren is een gevolg van de doelgerichte langjarige inzet van de legsector. Die inzet kreeg de erkenning van de EU, toen Denemarken vorig jaar een uitzonderingsstatus kreeg voor tafeleieren,” aldus de autoriteit. De status houdt in dat Denemarken de daar gehanteerde salmonella-eisen ook kan stellen aan geïmporteerde eieren.” De voedselautoriteit zegt er echter tevens bij dat het een goed idee blijft om gepasteuriseerde eieren te gebruiken als men ze ongekookt dan wel ongebakken wil eten. Voedingsbedrijven blijven ook verplicht de eieren te pasteuriseren.

Laatste reacties

  • Reactie verwijderd door een beheerder

  • kraats

    Ik word schijt-ziek van die irritante advertenties die steeds door je beeld komen. Dit is niet nodig; ik betaal meer dan genoeg voor De Boerderij en zit niet te wachten op deze zeer irritante klote-beeld-advertenties!!!
    Zegt het voort ...

    Deze reactie is al eerder verwijderd door de beheerder, maar we houden vol totdat deze advertentie-terreur voorbij is en ik gewoon weer kan lezen waarvoor ik betaal. ZEG HET VOORT ...

Of registreer je om te kunnen reageren.