Pluimveehouderij

Nieuws 3769 x bekeken 10 reacties

Beslag op huizen en geld om antibioticafraude

Amsterdam - Het functioneel parket van het Openbaar Ministerie heeft beslag gelegd op auto's, woningen, bedrijfspanden en bankrekeningen van de verdachten in de grote antibioticafraudezaak in het noorden des lands.

Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Het gaat om goederen ter waarde van in totaal 650.000 euro.

De beslaglegging is een volgende zet in deze zaak die al loopt sinds maart 2011. Volgens een woordvoerder van het functioneel parket is dit de normale gang van zaken. "De rekensom is gemaakt en we leggen beslag op goederen ter waarde van het geschatte bedrag aan winst dat de verdachten hebben gemaakt met hun vermeende illegale praktijken."
De zaak begon in 2011 met de vondst van 3.000 kilo illegale antibiotica in Middelstum in Groningen. Al vrij snel bleek uit het onderzoek dat er sprake was van een netwerk van illegale handel in antibiotica, waar ook bedrijven in het Overijsselse Hardenberg bij betrokken waren. Justitie beschouwt de Groningse verdachte en de eigenaar van de Hardenbergse bedrijven als de spinnen in het web van dit netwerk, dat verder vertakkingen had naar zeker 24 vleeskuikenhouders en naar het buitenland. Behalve de twee hoofdverdachten heeft justitie nog een viertal andere verdachten voor de rechter gesleept.

De ten laste legging komt neer op het in gevaar brengen van de volksgezondheid, valsheid in geschrifte, overtreding van de diergeneesmiddelenwet, en lidmaatschap van een criminele organisatie. De rechtszaak ging in januari van start in Groningen. De zaak is toen terugverwezen naar de rechter-commissaris voor het nader horen van getuigen. Er is nog geen datum bekend voor de verdere inhoudelijke behandeling.

Laatste reacties

 • Khalid en zijn maten

  Dit soort illegale acties door een paar 'rotte appels' in de vleeskuiken houderij zal wel gaan werken als olie op het vuur bij de 'vrienden' van wakker dier...

 • Romeijn

  Kan je met de vondst van 3000 kilo illegale antibiotica en vertakkingen naar ten minste 24 vleeskuikenhouders nog spreken van een 'paar' rotte appels? Jammer.
  Daar helpt zelfs het gebrek aan inlevingsvermogen van Bert Vogel niet meer bij.

 • alco1

  Kijk eens aan @romeijn is ook nog wakker. Hij heeft weer een item gevonden waar hij reageren kan. Hier ben ik het ook nog volledig met je eens ook. Aanpakken die illegaliteit. Ik zou echter niet meer overal op gaan reageren, Vooral de zaken waar je zelf oogkleppen voor op hebt, want dat is vaak de oorzaak dat mensen rancuneus zich met illegale praktijken gaan bezig houden.

 • ja

  3000 kilo een waarde van 650000 euro ? Lucratieve handel.
  Sommigen gaan voor het snelle geld en ja dan moet je al op de blaren zitten.domme pluimvee houders die antibiotica aan nemen.deze mensen kunnen ook aan sluiten bij Niels leentjes en cornuiten.

 • groot boerdam


  Ze zitten die hardenberger al heel wat jaren achter de broek aan.
  Als je een kruisje achter je naam hebt staan dan heb je de nvwa regelmaat op de stoep staan.
  Als hij toen in de fout is gegaan dan stoot die toch geen 2e keer zijn hoofd?
  Wat een stemmingmakerij is dit!

 • new kids

  Een normaal denkend mens gaat naar één huisarts of zijn vervanger. Zo hoor je ook om te gaan met een dierenarts. Die kent jouw bedrijf en jouw problemen en niet die man van de rijdende SRV bus. Die behoort alleen maar kuikenpapier en dat soort spul te verkopen.

 • l coumans

  new kids helemaal mee!!! eens en laat de rest maar leuteren.

 • Givar Agro B.V.

  @ Ja...
  Jij had vroeger op school zeker een 2 voor begrijpend lezen.

 • LouiseB

  Dat klopt helemaal heer Khalid.

 • l coumans

  khalid en louise ik denk niet dat wd en kornuiten de boerderij lezen

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.