Pluimveehouderij

Nieuws 3380 x bekeken 4 reacties

Advocaat antibioticazaak furieus over stap justitie

Amsterdam - Advocaat Jan Boone, die de belangen verdedigt van de Hardenbergse verdachte in de antibioticafraudezaak, is furieus over de stap van het Openbaar Ministerie om beslag te leggen op auto's, woningen, bedrijfspanden en bankrekeningen van zijn cliënt.

Het Openbaar Ministerie maakte dinsdag bekend dat het beslag heeft gelegd op goederen ter waarde van in totaal 650.000 euro. Volgens Boone is sprake van een vlucht naar voren van justitie. Hij wijst erop dat de officier van justitie, Steven Pieters, die deze strafzaak leidt, is betrapt op ongeoorloofde beïnvloeding van een onder ede gehoorde getuige. Die beïnvloeding vond een week of vijf geleden plaats.

Boone stelt dat hij om deze reden wil eisen dat de rechter de zaak niet ontvankelijk verklaart. Ook wil hij de informant horen die destijds de zaak aan het rollen heeft gebracht. Volgens de advocaat is in het geheel geen sprake van verboden handel in antibiotica, maar puur legale handel in grondstoffen.

Boone spreekt verder van het doelbewust kapot maken van de bedrijven van zijn cliënt. Hij vraagt zich af waarom het Openbaar Ministerie de zaak zo groot in de openbaarheid heeft gebracht. "Dit is een vorm van procesvoering via de pers. Als wij als advocaten dat doen worden we op de vingers getikt".

De antibiotica fraudezaak begon in 2011 met de vondst van 3.000 kilo illegale antibiotica in Middelstum in Groningen. Volgens justitie is sprake van een netwerk van illegale handel in antibiotica, waar ook bedrijven in het Overijsselse Hardenberg en vleeskuikenhouders bij betrokken waren. De rechtszaak ging in januari van start in Groningen. De zaak is toen terugverwezen naar de rechter-commissaris voor het nader horen van getuigen. Er is nog geen datum bekend voor de verdere inhoudelijke behandeling.

Laatste reacties

 • Ishtar

  Ik zal die advocaat een helpen met een paar argumenten die altijd werken.
  Zeg gewoon,
  -de consument koopt de eindproducten toch, dus wil de consument ook gewoon deze antibiotica.
  -want anders kopen ze het toch niet?
  -het is de schuld van de dierenactivisten, immers zij willen meer regels, en eerder was deze illegale antibiotica heel gewoon in de sector, dus waarom is het nu wel een probleem.
  -het is de schuld van die linkse rakkers.
  -eis gewoon een schadevergoeding van de staat, immers je wilde de wereld voeden en redden.
  Succes verzekert deze argumenten.
  Immers vee-industrie geleerden gebruiken dit ook altijd, dus moet het wel doordacht goed zijn.

 • info335

  Waar gaat dit land heen??? Justitie schaam je diep voor deze pesterijen!! Kom met feiten en niet zulke rare acties!

 • Broederijbrok

  Een falende / te kort schieten overheid maakt gekke / vreemde sprongen. Er is een gezegde daar lusten de honden geen brood van.
  Dit is voer voor de advocaten, die dan hun brood weer kunnen kopen.

 • jehanvankroaks

  Als iets krom is moet je het niet recht willen praten.

  Maar als je een hond wil slaan kun altijd makkelijk een stok vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.