Pluimveehouderij

Nieuws 836 x bekeken 1 reactie

Zuid-Korea weer open voor Nederlands pluimveevlees

Zoetermeer - Zuid-Korea heeft de grenzen geopend voor Nederlands pluimveevlees. Dat heeft het Productschap Pluimvee en Eieren bekend gemaakt. Het is de uitkomst van onderhandelingen tussen het ministerie van Economische zaken, het bedrijfsleven via het Productschap en de Zuid Koreaanse partijen.

De Nederlandse pluimveevleessector is blij met deze ontwikkeling en verwacht een redelijke hoeveelheid hoeveelheid vlees af te kunnen zetten in dat land. "We zullen er vooral terecht kunnen met vleugels en bouten", zo stelt Jan Odink, voorzitter van de Nepluvi.

Zuid-Korea had de grenzen gesloten voor Nederlands pluimveevlees sinds de vogelpestepidemie van 2003. De Zuid Koreaanse markt was in 1990 volgens opgaaf van het PPE nog goed voor de afzet van zo'n 600 ton vlees. In 1999 was die hoeveelheid geslonken tot 26 ton. Dat kan nu wel anders uitpakken, zo verwacht de woordvoerder van het PPE. Zuid-Korea importeert heden ten dage zo'n 100.000 ton pluimveevlees op jaarbasis en dat is vooral afkomstig uit de Verenigde Staten, Brazilië en Thailand. Nederland moet daar een relevant deel van mee kunnen pikken.

Zuid-Korea heeft nu zeven slachterijen en één vrieshuis erkend voor de export. De verwachting is dat de export binnen enkele weken van start kan gaan. Er komt dit jaar nog een tweede inspectiebezoek en dan zullen waarschijnlijk meer bedrijven toegang krijgen tot de Koreaanse markt.

Eén reactie

  • eviscerator

    zuid korea voert de eigen productie flink op en heeft ondertussen zwaar geinvesteerd in 10 nieuwe hoge snelheid slachtlijnen, vlees prijzen zakken al aardig

Of registreer je om te kunnen reageren.