Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Pseudo-vogelpest vastgesteld in Tsjechië

Zoetermeer - In de plaats Ivan na Hané in Tsjechië is op een bedrijf met 46 stuks pluimvee NCD (pseudo vogelpest) vastgesteld. Dit meldt het Productschap Pluimvee en Eieren. De besmetting kwam op 11 januari 2013 aan het licht. 24 dieren waren dood gegaan. De resterende dieren zijn geruimd. Ivan na Hané ligt op ruim 25 km ten zuiden van Olomouc in het midden van Tsjechië.

Drie weken geleden, werd in Bohumin, ten noorden van Ostrava in Tsjechië ook een NCD-besmetting vastgesteld bij hobbypluimvee. Bohumin en Ivan na Hané liggen ongeveer 100 kilometer van elkaar. Of er verband bestaat tussen beide besmettingen is niet bekend. Het PPE waarschuwt personen en bedrijven die pluimvee exporteren naar Tsjechië of importeren uit dat land, om voorzichtig te zijn en de hygiëne in acht te nemen, om versleping van het virus naar Nederland te voorkomen.

Eén reactie

  • hwv

    Voor de goede orde: Een correctie op de geografische ligging: Olomouc ligt in het hart van Moravie, dat is de oostelijke helft van Tsjechie.

Of registreer je om te kunnen reageren.