Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Leghennen kunnen tot honderd weken oud worden

Zoetermeer/Lelystad - Leghennen kunnen binnen tien jaar tot honderd weken leeftijd worden gehouden. Dat is de verwachting van onderzoeksinstituut Schothorst Feed Research, de Gezondheidsdienst voor Dieren en de Katholieke Universiteit in Leuven.

Vooral de schaalkwaliteit is het knelpunt bij het houden van hennen tot honderd weken. De verwachting is dat dit probleem kan worden opgelost via voeding en meer inzicht in het calciummetabolisme. De instituten deden onderzoek met subsidie van het productschap pluimvee.

Eén reactie

  • b.dekker341

    100 weken oud voor een leghen is nu al geen probleem meer bij een extra mineralen en sporenelementen voeding.Het probleem is alleen de voeding en die is er toch nu ook al.Dus tien jaar onderzoek is al lang niet meer nodig.
    Met een goede kennis van leghennen en voeding kan men natuurlijk ook nog ruien ook dan wordt de leghen 100 weken oud.Dus geen nieuws meer onder de zon.

Of registreer je om te kunnen reageren.