Pluimveehouderij

Nieuws 4761 x bekeken 12 reacties

'Glyfosaat schaadt darmflora van pluimvee'

Leipzig - Glyfosaat heeft een negatieve invloed op de darmflora van pluimvee. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Leipzig, schrijft het wetenschappelijke tijdschrift Current Microbiology.

Pathogene bacteriën als salmonella entritidis, salmonella gallinarum, salmonella typhimurium, clostridium perfringens en clostridium botulinum zijn volgens de onderzoekers resistent tegen glyfosaat. Gunstige bacteriën als enterococcus faecalis, enterococcus faecium, bacillus badius, bifidobacterium adolescentis og lactobacillus zijn daarentegen matig tot zeer gevoelig voor het veel gebruikte onkruidbestrijdingsmiddel. Mogelijk is er ook een samenhang tussen chronisch botulisme bij rundvee en glyfosaat, zeggen de onderzoekers.

Laatste reacties

 • agratax2

  Zou Roundup Ready producten dan toch niet zo gezond zijn voor mens en dier dan de uitvinder ons wil doen geloven? Blijven er toch residuen achter in of op de soja en de mais van RR gewassen?

 • joannes

  Zo blijkt maar weer dat vergif, vergif blijft ook al identificeer/manipuleer je de eerste schakel/filter als resistent. De volgende krijgen dan de schadelijke gevolgen in vertraagde vorm te verwerken met alle gevolgen van dien. Ben benieuwd wat de ¨geleerden¨ hier weer op te zeggen hebben? Het oog en brein van de mens heeft gedurende gehele evolutie tekort geschoten en dat zal nu niet anders zijn. massaler.

 • dorus

  Er zijn al zoveel rapporten bekent dat glyfosaat schadelijk is voor mens dier flora en fauna.

  De machtige mannen van monsanto hebben ook de mannetjes in den haag in hun zak zitten zodat een erbod op het gebruik hiervan nog wel even op zich laat wachten.

 • Mozes

  Laten we nog maar even afwachten. Ik heb zo'n voorgevoel dat het een Huub Stapel onderzoek is.

 • jansnuffel

  waarom steekt iedereen zijn snuffel altijd ''op voorhand'' in andermans zaken. als ieder voor zich zelf, zijn eigen keus na zou naleven was het een vredige wereld.

 • minasblunders1

  Huub Stapel...was dat niet die acteur??

 • agratax2

  dorus. Monsanto is niet via regeringen op de knieën te krijgen, zolang er niet echt iets totaal fout loopt. Maar er zal een moment komen dat er een machtige lobby komt, die met bewijzen en eisen komt waar geen rechter meer omheen kan. Dan is het met Monsanto gebeurd en kan de directie hoe rijk ook de schade claims niet betalen en zal er geen overname kandidaat zijn die deze beerput binnen zijn deuren wil hebben.

 • Bison

  Het legt allemaal aan de akkerbouwers en veehouders zelf,geen mens verplicht ze om die GM shit te verbouwen en geen boer word verplicht om die troep aan hun dieren te voeren.

 • denker123

  Bison,het is het gemak van werken dat de V.S.akkerbouwers doet kiezen voor G.M.O. en round-up,in Monsantoland wordt het nog als veilig beschouwd ook.Want Monsanto en co geven veel geld voor de Presidents campagne's.Er wordt hier zelfs nog meer round-up gespoten de laatste jaren,ook in het voorjaar en najaar wordt round up gespoten op ongezaaid land ,om resistente onkruiden te voorkomen.Wageningen en andere Europese onderzoekinstellingen moeten dit onderzoeken voor het te laat is. Met DDT en asbest heeft het ook veel te lang geduurd voor bewezen was dat het echt dodelijk was.

 • dorus

  Denker 123
  Wageningen ? ik heb weleens het idee dat Monsanto daar ook een soort sponser is. En het is nog steeds zo, wiens brood men eet diens woord men spreekt.

 • awknop

  Lees het boek 'De wereld volgens Monsanto' van Marie Monique Robin en je ziet hoe de toelatingen voor Roundup verkregen zijn en hoe de onderzoeken daarvoor gemanipuleerd zijn. Het is een immoreel bedrijf met aan criminaliteit grenzende praktijken.

 • agratax2

  awknop Dit is inderdaad een aanrader. Dit boek plus extra informatie van het internet geeft een goed beeld van de macht van het grootte geld en het 2 partijen systeem van Amerika, waar persoonlijke donaties voor verkiezingscampagnes meer norm dan uitzondering zijn. Het in dat boek geschetste scenario is 40 jaar geleden (de eerste geruchten over RR gewassen) al aangegeven als mogelijke greep naar de wereld voedsel macht door Monsanto. Helaas zijn toen al deze gedachten als ' gebreide sokken' geleuter onder het tapijt geveegd door de toenmalige verantwoordelijke mensen op zowel landbouw als politiek niveau.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.