Pluimveehouderij

Nieuws 7 reacties

Beter Leven Kip verkoopt goed

De Bilt - De verkoop van vlees van de Hollandse Beter Leven kip overtreft de verwachting. Dat laat supermarktketen Plus in een persbericht weten.

Op 3 december vorig jaar introduceerde Plus de Hollandse Beter Leven-Kip in het schap. Deze verving de Volwaard-kip. De omzet van de Beter Leven-kip die voldoet aan het beter leven concept van Dierenbescherming is bijna vijf maal zo groot als van het Volwaard-vlees.

Plus heeft de intentie om stapsgewijs een breder aanbod kippenvlees aan te bieden met een toegevoegde waarde op dierenwelzijn. Van de Hollandse Beter Leven-Kip zijn momenteel zeven producten beschikbaar in de Plus-supermarkten. Om het aanbod te verbreden is het in de eerste plaats nodig dat de vraag van de consument stijgt. Percentages wil Plus niet noemen, maar ze bevestigen dat het aandeel reguliere kip vooralsnog groter is dan de Beter Leven-kip. Zodra de vraag stijgt, is het ook nodig dat het aanbod Hollands Beter Leven-kip stijgt, laat Plus weten. Plus laat weten dat zij voor een groter aanbod afhankelijk zijn van het tempo waarin pluimveehouders in staat zijn om over te schakelen op vlees met een ster van de Dierenbescherming.

Plus stelt dat zij sinds begin december vorig jaar actief bezig zijn om de Hollandse Beter Leven-kip onder de aandacht van de consument te brengen. Het wordt actief gepromoot, het etiket is vernieuwd en beter zichtbaar en het assortiment is uitgebreid met kippenvleugels en kipfiletblokjes.

De Hollandse Beter Leven-kip heeft meer leefruimte, uitloop en is van een langzamer groeiend ras.

Laatste reacties

 • jp.bierema

  'Plus laat weten dat zij voor een groter aanbod afhankelijk zijn van het tempo waarin pluimveehouders in staat zijn om over te schakelen op vlees met een ster van de Dierenbescherming'.
  Nou Plus, dat omschakelen is niet het probleem. Maar de garantie dat bij de Pluimveehouder hetzelfde bedrag in het laadje komt is wel een probleem. Wij pluimveehouders mogen het gelach betalen voor een produktiewijze die het milieu niet dient en die meer geld kost. Wanneer u dat probleem weet te tackelen gaan er vast meer pluimveehouders voor de Hollands Beter Leven-kip.

 • braakman.tap1

  Leuk voor de Plus. Nu nag ander varkens- en rosé vlees en we zijn helemaal blij. Rosé vlees aub van de BKC en varkensvlees van Tonnies.

 • blondie10

  Hoorde van een insider dat het concept één grote mislukking is. 80% van de kippetjes moeten noodgedwongen in Duitsland gedumpt worden!!

 • schoenmakers1

  als de boeren gek genoeg zijn om erin te investeren hebben de figuren die nu roepen dat het zo moet allang weer andere ideeen en blijft de boer met de investering zitten die nog lang niet bedrijfsmatig is afgeschreven

 • bert.fernhout1

  wat is een plof kip? en waar wordt hij verkocht.je word toch gewoon bij de neus genomen .het is allemaal plofkip bij alle supermarkten?want bio kippen bestaan niet . het is een grote zeep bel

 • sjaak van der linden

  Dit is het blad Boerderij, een vakblad voor de agrarische ondernemer. Bedrijven die serieus met het bedrijf en hun dieren bezig zijn.
  De grootste ergernis is het woord plofkip. Laten we in deze rubriek een discussie voeren op niveau en laat je niet verleiden door allerlei instanties die proberen het leven van ondernemers zuur te maken . Noem dan ook in brede kring dat we te maken hebben met bofkippen. De Nederlandse kip is het meest gezonde stukje vlees voor de consument. En ondernemers draag dit uit. En productschap en iedereen die afhankelijk is van de sector ga a.u.b. in de aanval. Wat nu gebeurd met emotie moet op marketing gebied getackeld worden. We hebben niks te verbergen.

 • boucherie

  inderdaad let wel op de hoog oplopende investering voor deze creatieve bureau denkende betweters,heeft u weleens een dank u wel gekregen van de grootgrutters.mijn verwachting is van niet !! de volgende stap zal naar waarschijnlijk de prijs zijn die volgens de lopende calculator naar beneden bij gesteld moet worden om eventuele besproken afnamen te kunnen verwezenlijken .beter een goede vlees kip waar de uitsnijderij de kosten kan door berekenen,dan is er waarschijnlijk geen truckedoos nodig om te blijven bestaan.verder zal onderzoek onder de allochtone mede bewoners niet overbodig zijn ,is het de prijs of een commercieel verhaal,want deze groep zijn toch de kipverbruikers niet de moderne tante.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.