Pluimveehouderij

Nieuws 2595 x bekeken

AgruniekRijnvallei zoekt houders biologische vleeskuikens

Wageningen - AgruniekRijnvallei is op zoek naar enkele bedrijven die om willen schakelen naar de productie van biologische vleeskuikens. Dat heeft het bedrijf gemeld in zijn nieuwsbrief en met die boodschap is er ook geworven op de Biovak-tentoonstelling vorige week in Apeldoorn.

Volgens pluimveespecialist Jan-Willem Lammers kan AgruniekRijnvallei de afzet garanderen van grofweg 50.000 dieren op jaarbasis. AgruniekRijnvallei heeft momenteel een drietal biologische vleeskuikenbedrijven in haar bestand. Het bedrijf zorgt voor de voervoorziening van de bedrijven en verzorgt de afzet. In totaal hebben deze bedrijven de beschikking over 16.000 plaatsen.

Volgens Lammers kan omschakelen op biologische vleeskuikenhouderij aantrekkelijk zijn voor kleine biologische legbedrijven, of voor een klein varkensbedrijf dat naast de stal beschikt over voldoende grond. Voor een biologisch legbedrijf geldt geen omschakelperiode. Een dergelijk bedrijf kan van de ene op de andere dag omschakelen naar biologische vleeskuikenhouderij. Voor andere bedrijven die tot nog toe gangbaar produceerden geldt wel een omschakelperiode.

Of registreer je om te kunnen reageren.