Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

“Welzijnsactivisten blokkeren innovatie in intensieve veehouderij”

Curitiba - "Dierenwelzijnsactivisten houden innovatie en nieuwe technologie in de intensieve veehouderij tegen." Dit zei Jeff Simmons, directeur van het Amerikaanse farmaceutische bedrijf Elanco op de PorkExpo, een grote varkensbeurs in Curitiba, Brazilië.

Ook de steeds strenger wordende milieuregels en het streven om geen antibiotica meer te gebruiken zit ontwikkeling van de sector in de weg, aldus Simmons. Volgens hem is het belangrijk dat de vrijheid tot innovatie, keuze en handel in tact moeten worden gelaten in de veehouderij en niet moet worden tegengewerkt door dierenwelzijnsactvisten. “Alleen dan kan armoede en honger in de wereld bestreden worden”.
Simmons refereerde in zijn presentatie op de PorKExpo aan het Europese verbod op batterijkooien voor leghennen en zei dat dit tot een tekort aan eieren heeft geleid. “Het getuigt niet van innovatiekracht en goed management bij de Europeanen. Hetzelfde gaat gebeuren voor de Amerikaanse staat Californië die de regels ook gaat aanpassen. Dit betekent een deuk in de efficiency van productie. Daarnaast kiest maar 5 procent van de consumenten voor minder efficiënte productiesystemen zoals de biologische houderij”, aldus Simmons.
Voor de varkenshouderij geldt hetzelfde volgens Simmons. "Ik denk dat 99 procent van de mensen het eens is met de huidige productiesystemen. Ik merk dat veel studenten het niet eens zijn met de standpunten over de intensieve veehouderij. “Maar de feiten spreken de waarheid”.

Laatste reacties

  • zanden

    Het is duidelijk dat hier de farmaceutische industrie aan het woord is. Deze industrie heeft er belang bij dat er zoveel mogelijk medicijnen worden gekocht. En deze industrie heeft dus belang bij zoveel mogelijk zwakke en zieke planten en zwakke en zieke dieren en zwakke en zieke mensen. Deze industrie verdient het meest als zij allen zoveel mogelijk en zolang mogelijk medicijnen nodig hebben. De ware boodschap van de farmaceutische industrie onder het mom van bedreiging van innovatie door welzijnsactivisten.

  • B bob

    Weer zo'n doordachte correcte reactie van Zanden .
    Hey echte grote geld is te verdienen aan de ellende van alledag en een ziek mens geeft zijn hele vermogen graag aan de industrie die hem/haar ziek maakt.

  • Bison

    Een mens moet toch ergens aan dood gaan en je kan de pegels toch niet mee nemen.LOL

Of registreer je om te kunnen reageren.