Pluimveehouderij

Nieuws 109 reacties

Wakker Dier protesteert tegen hamsteractie Albert Heijn

Amsterdam - Wakker Dier is een actie begonnen tegen de hamsteractie van Albert Heijn met gangbare kipfilet. De actiegroep roept consumenten op gekochte gangbare kipfilet terug te brengen naar de winkel en gebruik te maken van de 'niet tevreden, geld terug'-actie van Albert Heijn.

De actie past in de plofkippencampagne van Wakker Dier die er op is gericht de gangbare kip, 'plofkippen' in het jargon van Wakker Dier, uit het schap te krijgen. Wakker Dier noemt de hamsteractie waarbij kipfilet wordt aangeboden voor een prijs van € 3,24 per kilo een dieptepunt.

Albert Heijn geeft te kennen geen speciale actie te ondernemen tegen deze stap van Wakker Dier. Klanten die de kip terug brengen en voldoen aan de randvoorwaarden die AH stelt, krijgen hun geld gewoon terug. Albert Heijn meldt verder dat ook de Puur en Eerlijk-kipfilet in de aanbieding is.

Laatste reacties

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Khalid en zijn maten

  Beter leven kippen zijn duurder qua inkoop,daar kunnen ze niet mee stunten want dan moeten ze er geld bij doen.Dus word er gestunt met reguliere kip want daar zit nog wat marge in,hoe moeilijk kan het zijn...

 • november1966

  B bob is weer wakker

 • Khalid en zijn maten

  Ik denk dat B.bob niet in 'tornado alley' woont daar in Texas,dan was hij nu niet meer online...Heb trouwens nog een Texaanse website gevonden van B.bob zijn biologische vriendjes....: www.eatwild.com ,de naam doet wat anders vermoeden,op deze site staan veel bedrijven die vanuit bijbelse overtuiging een biologisch bedrijfje hebben...

 • B bob

  Mij kun je niet onder de noemer geloofsidioot plaatsen Khalid ik spuw op mensen die zich misdragen onder bescherming van hun schepper . Ik geloof sterk in fatsoenlijk in harmonie leven met Moeder Natuur maar het geen akelige religie nodig . Ik zal de website eens bekijken. De Stallen die ik bouw weerstaan enorme stormen en liggen ook nog voor een gedeelte onder het maaiveld dus ik maak me geen zorgen over the Tornado's

 • B bob

  Ahold heeft niet op elk product een marge nodig Khalid . De bedoeling van stunten is om zoveel mogelijk sheeples de winkel in te lokken en hun karretje vol te krijgen met laagwaardige onzinproducten . Zelfs hun puur en eerlijk vlees is gewoon reguliere troep met een kleine aanpassing. Daar is nog een flink bedrag op te verdienen door ahold. Biologische producten zijn in verhouding minder winstgevend voor de supermarkt maar die hebben ze alleen voor de beeldvorming in hun assortiment.

 • Ross

  B bob kip zonder kop.
  Prima wat je doet en schrijft maar helaas zo dom.
  Ieder onafhankelijk onderzoek van kipfilet vindt mijn wel wat o.a. ESBL/Sam, enz..
  Ook op biologisch kipproducten vindt men dat. Biologische kip eten is zeker niet gezonder maar geeft de consument een beter gevoel. Voor deze aardbodem is het zeker niet beter<duurzaamheid> meer plantaardig voedsel, meer zoet water om 1 KG kip te produceren. De huidige vleeskuikens zijn een eerlijk oprecht stukje vlees en zeker geen zwaar verontreinigd vlees(waar praat je eigenlijk over) Wil jij de mensen te eten geven en de verantwoording hebben voor de mensen die sterven van de honger.
  Nee B bob lekker makkelijk praten maar weg lopen voor je verantwoording en meelopen met de mensen die voor iedereen het beste willen en maar schoppen tegen de mensen die hun nek uitsteken en voor het geld zorgen. Lekker makkelijk he want die hebben geen tijd om met die flauwekul bezig te zijn zoals jij. Groeten van een hardwerkende burger.

 • Wian

  @ross, zal B Bob wel niet op reageren zijn feiten die jij opsomt heeft hij nogal moeite mee of hij gaat schelden.

 • Ross

  Wellicht zegt dat voldoende over B bob!!!!

 • crisismanager

  b bob ik was op jou aan het wachten, bij het nieuws dat intensieve veehouderij nodig is om alle monden te blijven voeden, dit was maandag.gisteren was in het niews dat biologisch eten geen bal gezonder is als regulier.graag hier je reactie op. met vriendelijke groeten, van een collega uit het wilde westen buffalo harrie

 • B bob

  Sorry wiam en ross , ik reageer wel aangezien ik persoonlijk de gevolgen zie van die geweldige reguliere troep waar jullie zo'n voorstander van zijn.
  De wereldleiders laten hele bevolkingsgroepen verhongeren als dat zo uitkomt . Er is op deze planeet voldoende landbouwgrond als er gewoon niet zoveel kortzichtige vraatzuchtige hufters op deze planeet zouden rondlopen.
  Natuurlijk is het nodig om intensief te telen en fucken met Moeder Natuur als je als voedingsindustrie alleen maar uitbent op miljardenwinsten voor de aandeelhouders!
  Makkelijk is om alle feiten rondom Biologische voeding volledig te verdraaien maar dat doen alleen mensen zonder respect voor de Natuur . Dar rekent Karma mee af . Mensen die laagwaardige troep kopen terwijl ze beter een keer minder op vakantie gaan zullen vreselijke ziekten oplopen en door hun zwakke gestel moeilijk te genezen zijn. Dat is een vorm van Natuurlijke selectie !!

 • Mels

  Dat de supers bio producten verkopen om mooi sier te maken in de media is tot nu toe het enige zinnige wat ik Bbob tot nu toe hier heb zien verkondigen.De marge zit net als in elke andere brance in de MASSA.

 • B bob

  Bullshit Harrie mag van mij voldoende laagwaardige voeding blijven eten
  ( doet hij zeker niet als hij weet wat er in de intensieve veehouderij gebeurd) !

 • B bob

  Kortzichtige ondernemers werken aan het produceren van MASSA en zullen altijd een slaafs bestaan lijden. Gewoon Duurzaam in harmonie werken met de schepping werkt rustgevend en je laat de planeet achter zoals de volgende generatie's hem graag zien

 • crisismanager

  ja b bob.de biologische sector is de laatste jaren beetje bij beetje gegroeid puur gebaseerd op leugens over antibioticagebruik bij de intensieve veehouderij.en daar zijn wetenschappers nu pas achter aan het komen.terwijl wij boeren al wel beter wisten.en er gaan ook nog onderzoeken bewijzen dat het dierenwelzijn biologisch ook niets beter is als in de intensieve veehouderij,mischien wel slechter. wees daar maar zeker van en probeer jij dan nog maar is voordelen te zoeken

 • crisismanager

  klopt b bob ik eet mijn eitjes bij ons recht van de eierband. ik weet namelijk dat mijn kippen geen antibiotica krijgen ,en mijn kippetjes zijn met heel veel geloof me.de eitjes zijn geen laagwaardig voedsel maar komen uit prachtige hygienische stallen naar voor.en mijn kippen hebben het super naar d'r zin.daar zorg ik persoonlijk voor .het is net of ze in benidorm op vakantie zijn.ze kennen geen wind of regen maar ze hebben het steeds lekker continu even warm.ik zorg ervoor dat ze van niets schrikken, dat ze zeker geen stress krijgen, stel je voor ze zijn tenslotte op vakantie.eet jij je eitjes lekker van die kaalgeplukte kale dingeren uit een stinkende dampende buitenloop.waarbij de dieren continu op de loop moeten voor roofdieren , vogels etc

 • crisismanager

  klopt b bob ik eet mijn eitjes bij ons recht van de eierband. ik weet namelijk dat mijn kippen geen antibiotica krijgen ,en mijn kippetjes zijn met heel veel geloof me.de eitjes zijn geen laagwaardig voedsel maar komen uit prachtige hygienische stallen naar voor.en mijn kippen hebben het super naar d'r zin.daar zorg ik persoonlijk voor .het is net of ze in benidorm op vakantie zijn.ze kennen geen wind of regen maar ze hebben het steeds lekker continu even warm.ik zorg ervoor dat ze van niets schrikken, dat ze zeker geen stress krijgen, stel je voor ze zijn tenslotte op vakantie.eet jij je eitjes lekker van die kaalgeplukte kale dingeren uit een stinkende dampende buitenloop.waarbij de dieren continu op de loop moeten voor roofdieren , vogels etc

 • Wian

  B Bob je kon het toch weer niet laten, schelden en niet ingaan op de feiten die ross je voor houd.

 • Ross

  Klopt geeft zijn niveau aan wil meedoen maar weet helaas niet de feiten.

 • Lange baas

  B Bob is een regelrechte stumpert die denkt het allemaal te weten.
  Niet meer op reageren hij weet niet beter !!!

 • Bison

  B Bob, laat je niet opnaaien,die stumpers in holland zijn er zo aan gewend dat voedsel met chemicalien en spuitmiddelen gegroeid en dan eerst nog door een fabriek moet om het uit elkaar te trekken en andersom in elkaar te persen om eetbaar te zijn. Ze hebben geen benul hoe good vlees van gewoon grass fed vee eigenlijk smaakt
  Die legbatterij eitjes zijn ook niet te vreten, (it is net wit snot met een ziekelijk aandoend wittig dooiertje) als je gewend ben aan farmyard eitjes.


  Canadian rancher

 • kleitokkers

  Ik lees dat er alleen geschopt wordt zoals we gewend zijn in nederland. Maar als u het anders wil B bob en volgelingen. Laat uw manier van dieren houden zien onderbouw het goed met goeie economische vooruitzichten en groei met uw volgelingen want een goed voorbeeld doet volgen. En ga niet tekeer als een moderne kruisridder op zijn kruistocht. Iedereen wil wel anders maar kom met een goed alternatief.

 • Wian

  Bison zo te lezen heb jij al net zo weinig feiten kennis als B Bob

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Wian

  in ieder geval eerlijker dan jij B.... Bob met je zogenaamde bedrijf in texas volgens mij woon je gewoon ergens drie hoog achter in een achterbuurt in Nederland uit frustratie van je mislukte leven loop je nu op iedereen te schelden die te dicht bij de waarheid komt.

 • Ross

  Sorry B bob dit zijn de feiten en als je dit onder domme opmerkingen kwalificeert zegt dit meer over jou dan over mij of Wian.
  Ook dat ik uit frustratie zou schrijven tja zijn jou woorden.
  Blijf maar schelden en tieren je niveau zakt dieper er dieper.

 • hvr

  B bob nog steeds respect dat je doorgaat te reageren op de onbebullige massa van achterblijvers die als door een wesp gestoken reageren als er iets zinnigs wordt gezegd. Jongens voor wie produceren jullie nou eigenlijk? En wie denken jullie in de maling te nemen met je goedpraterij? Blind zijn voor wat een groeiend deel van je markt wil lijkt me niet verstandig. Maar goed, zolang er markt is ga maar lekker door, op een gegeven moment loop je vanzelf tegen de lamp. En dan weer huilen dat de regeltjes ineens te streng zijn. In 1 woord: kortzichtig.

 • rwillems

  Er mag wel even een bedankje naar Wakker Dier. Deze acties werken blijkbaar averechts. De vraag naar kip is enorm. De vraag is wanneer ze zelf eens gaan beseffen waar ze mee bezig zijn.

 • hvr

  Luistert hier eens naar: http://www.boerderij.nl/Varkenshouderij/Foto-Video/2012/9/Hogere-opbrengstprijs-door-waardetoevoeging-1061765W/

  En nee, natuurlijk hoeft niet iedereen datzelfde te doen, maar open in elk geval eerst je oren, dan je ogen en je hersenpan.

 • HvdR

  hvr, op dat filmpje zegt een slager: 'als je waarde toevoegt kan je ook de boer wat meer betalen' Ook dit is weer een variatie op het bekende thema 'produceren voor lokale markt met een special product', die in no time weer verzadigd is. Leer eens een keer te zien wat er steeds gebeurt. Dit heeft alleen waarde voor de eerste die dit oppakt, de massa die volgt heeft weer geen marktmacht!

 • B bob

  R willems , Wakker dier zal in de toekomst bekent staan als de organisatie die de Veehouders wakker schudde en allert op de veranderende markt liet reageren. In veel landen heb je zo'n groep Mensen die gewoon alle misstanden aan het licht brengen. Het is normaal dat er meer kip gegeten wordt tijdens de hamsterweken en het mooie barbequeweer maar vraag niet uit welk land die extra productie nu al komt . Oost Europeanen leveren waar vraag naar is !
  Minstens 1 ster van de Dierenbescherming is noodzakelijk.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • klaasKip

  Het zou me niet verbazen dat B Bob , Bison , Politiek van de zelfde persoon zijn.

 • klaasKip

  wij verkopen al jaaren reguliere Braadkip van af de boerderij sinds de spotjes van Wakkerdier is de verkoop ver drie voudigt eerst waaren het alleen de allochtone die kwamen voor braad kip sinds de reclame van wakkerdier zijn het meerendeel Nederlanders ,het heeft dus niks te maken met hamsterweken van AH of bbq.

 • Bison

  Hee Klaaskip,
  Ik zal je effe uit de brand helpen wie ik eigenlijk ben,..ik ben pas een paar dagen geleden lid geworden.
  B Bob zit in TX,US,zie ik,ik weet geeneens wat die daar doet voor een living.
  Waar Politiek uithangt weet ik niet.
  Ik zit in noord Alberta,Can en hou een paar honderd American Bisons voor de vlees produktie op 700+ ha grond.
  Ik gebruik geen kunstmest,geen chemicalien en geen medicijnen of vaccines,geen hormones. Ook word er niets bijgevoerd,..alleen gras en hooi dus.
  De beesten lopen altijd buiten en komen maar eens per jaar op het erf om jaarlings uit te sorteren.
  Een veearts komt hier nooit op het erf,wat ziek word eindigd op als wolven voer(die beesten moeten tenslotte ook leven)
  Natuurlijker boeren kan het dus niet,...daar kunnen de 'biologische' boertjes in holland niet aan tippen.

  Die kippetjes die jij verkoopt hangen waarschijnlijk ook van medicijnen aan elkaar en worden ook eenzijdig gevoerd en zijn dus smakeloos en zonder all die kip kruiden en zo toe te voegen dus ook niet te pruimen.
  Maar ja,wat niet weet wat niet deert zeggen we maar. Houd het koppie maar veilig in het zand.

  Het is niet anders met de varkens.


 • klaasKip

  Bison zo te lezen heb jij je zaakjes goed voor elkaar in canada, wat ik me afvraag waar jij je fortuin mee hebt verdient want met die paar bisons zoals je zelf zegt waarvan er ook nog een gedeelte wordt op gevreten door de wolven kan je volgens mij niet zo onbezorgd boeren , oja julie worden natuurlijk beschermt door qouta heb je die 700+ ha gekregen.

 • Nines

  In Nederland zijn er echter wel wat meer regels verbonden aan dierenartsen etcetera. Dat je dan in Alberta, Can, geen veearts op bezoek krijgt hoeft dus niet meteen het verschil aan te tonen. Hier moet je nog een dierenarts hebben om overschoentjes te lopen. Belachelijk, want dat kan een kind; maar het is wel een vereiste. Aangezien wij Hollanders gevoel hebben, laten wij de dierenarts graag langskomen als wij problemen vermoeden. Misschien zijn die problemen er niet, maar het oog van een deskundig dierenarts kan je dat ook vertellen. Helaas dat ook de Nederlandse overheid bepaalde vaccinaties verplicht, maar dat heeft ook zo haar redenen. Beter voorkom je ziektes, dan dat je ze uiteindelijk moet genezen. Gezien de dioxineverhalen en ook de uitbraak van vogelpest zie ik nog niet in wat het voordeel van biologisch ten opzichte van regulier is.
  Ik heb wel gemerkt dat hier een aantal mensen van het zelfde kaliber als Marianne Thieme zitten. Dat is écht géén compliment. Marianne Thieme staat gelijk aan Poetin of Qhuadafi. Oogkleppen op, verhaaltjes vertellen en niet luisteren naar de werkelijkheid. http://www.nieuweoogst.nu/scripts/edoris/edoris.dll?tem=LTO_TEXT_VIEW&doc_id=1823302

  Ik ben blij dat Albert Heijn eindelijk eens níet meegaat in de onzin van partijen die niet weten waarover ze praten. En zowel biologisch als gangbaar zijn in de aanbieding. Netjes van de AH.

 • crisismanager

  nou nou als dat de definitie is van biologisch boeren.dan worden bij mij enkel de katten biologisch gehouden.maar met mijn kippen ga ik toch met veel meer respect en fatsoen om. het is tenslotte mijn broodwinning.en dan hoef ik ze echt niet vol te pompen met antibiotica (voor b bob dat gezeik weer aanhaalt).

 • Kristof Van Hoye

  toch vreemd dat veehouders onder elkaar, maakt niet uit van welke strekking, afkomst of regio, elkaar vaak de nek afsnijden terwijl ze nog met zo weinig zijn.
  biologisch of niet, een dier geeft het beste van zichzelf als goed gehuisvest, gevoederd en verzorgd wordt.
  Doe goed aan een dier en je krijgt dank, doe goed aan een mens en je krijgt stank.
  Prettig weekeinde allemaal.

 • Bison

  Klaaskip,Nines en Buffalo Harry( vreemde naam voor een kippe boer),'kakel bes' zou beter zijn.lol.
  Ik ben in Can met $25000 + vrouw en 3 kleine kinderen + de kleren die we aanhadden aan geland.
  Niet bepaald een fortuin zou ik zo zeggen,ook voor 1980 niet.
  Met hard werken en de oogjes open houden en een beetje geluk kan men een hoop berijken in dit land.
  Land prijzen in afgelegen gebieden zijn erg laag vergeleken met Holland
  Als met elke farm and business it maakt weinig uit wat the inkomsten en uitgaven zijn.
  Wat uitmaakt, is hoeveel je overhoud om redelijk van te leven zonder je eigen uit de naad te werken. Inkomsten zijn vaak beperkt,zo het is zaak om het kosten plaatje te drukken.
  Het is humaner en goedkoper om het enkele zieke dier een kogel van een dollar te geven dan de veearts te bellen en proberen de zieke weer aan de praat te krijgen.
  Bisons kunnen slecht tegen stress en gaan vaak toch dood en de veearts stuurt toch zijn rekening'..dubbel verlies dus.
  Bisons hebben heel weinig problemen en kunnen goed achter zichzelf aan kijken zo erg is erg weinig werk aan(meer tijd om te gaan vissen dus.lol)


  kustmest en zo geeft wel meeropbrengst maar het meeste van die meeropbrengst gaat regelrecht terug naar de leverancier en wat overblijft is net genoeg om de diesel en andere kosten te betalen om die kunstmest te spreiden.
  IMO niet de moeite waard om je er druk over te maken.

 • Bison

  Kristof van hoye,
  Bisons zijn nog grotendeels wilde dieren en doen het het beste als je je er zo min mogelijk mee bemoeit.
  Genoeg en goed voer is vanzelfsprekend.

 • politiek

  Inderdaad , ook in de veehouderij , zijn er wel eens zielige dieren. Bij mensen liggen die op de hoogste verdieping van verzorgingstehuis met hopenlijk de correcte verzorging. Niet alles kan gered worden, dat beseft ieder. Zeker niet met die tientallen miljoenen dieren in Nederland. Ik kan volledig meedenken met de visie van bison in # 40 om dat enkele zieke dier beter is een kogel van een dollar te geven i.p.v. weer de dierenarts bellen. Bij mensen praat men om over een spuitje of de behandeling stopzetten. ( dus geen kogel voor de duidelijkhheid) Ik moet denken aan het verhaal van een controle van de AID bij een varkenshouder. De vraag werd gesteld, toen men het minder gezond varken tegenkwam, wat men met het varken ging doen wat ook wat minder beweeglijk was. Daar heb ik de dierenarts voor gebeld zei de varkenshouder tegen de AID. Gelukkig want dan is het uit zijn leiden verlost zei de AID. De varkenshouder , zeer verbaast, oo... dan ga ik nu de dierenbescherming bellen..........

 • mazzel1

  B bob is van wakker dier. Als je zijn reacties bekijkt en op een rijtje zet kom je tot deze conclusie. Hij woont in ieder geval niet in de USA gezien zijn inlogtijden. Beste mensen, laten we niet meer reageren op dit figuur. Praat letterlijk als een kip zonder kop en probeert met zijn ongenuanceerde opmerkingen de zaak aan de schijt te brengen; weet helemaal niet waarover hij praat; heeft geen verstand van zaken. Laten we als pluimveehouders dit soort fanatici in de trend van Sjoerd van de Wouw en Folkert G. toch lekker op hun eigen eilandje zitten. We feed the world, staan over de gehele wereld bekend als de beste pluimveehouders en mogen trots zijn op wat we doen!

 • B bob

  Nines, De utrechtse vogelgriepuitbraak was in een reguliere stal met vrij uitloop en de puur en eerlijk kip van AH is ook gewoon reguliere kip .
  Er zijn enorm veel Mensen van het caliber ala Marianne Thieme en dat is een ernstige zorg van ALLA bio-industrie ondernemers in de EU. Leer daar maar me te leven want hun stem wordt steeds groter .
  Klaaskip kan wel een verhonderdvoudigde verkoop van zijn martelkip verzinnen maar dat is nog slechts tijdelijk mogelijk . De consument ( ook de zwakkzinnigen ) moeten tegen zichzelf in bescherming genomen worden en de antibioticakip zal alleen nog maar in Afrika afzet vinden zodra de EU een volledig medicatie verbod oplegt.

 • B bob

  Mazzel1 ,teer nog maar even verder op vergane glorie. De Oosteuropese veehouderijen bouwen diervriendelijk en krijgen bijna ongezien een beter leven certificate. Er zijn al veel verbeterde kooi legkip bedrijven die niets meer verdienen en als je in Nederland niet omschakeld ben je als esbl/ehec/salmonella vleeskip houder ook uitgescheten.
  Het is zielig om te lezen hoe wanhopig een aantal mislukte boeren op Boerderij.nl nog proberen boven de realiteit uit te schreeuwen.

 • B bob

  Het is begrijpelijk dat er leden zijn van Boerderij.nl die denken dat er slechts een persoon zit achter Bison/Politie/B.Bob . Wederom ben ik het eens met hun goed doordachte reactie's. Respect !
  In de intensieve achterhaalde veehouderij is het gebruikelijk om echt alle kadavers gewoon tussen de gezonde dieren te laten lopen . Je behandeld dan gewoon alle dieren met de zware middelen want antibiotica uit China is erg voordelig en zonder controle toe te passen.
  Bison laat de natuur zijn werk doen en dat is Boilogisch zoals het een paar eeuwen geleden was. Niet echt de manier zoals jullie in de EU kunnen werken .
  Wel is het mogelijk om niet meer te produceren voor de Massa/export maar net als de andere EU lidstaten de grenzen zo veel mogelijk sluiten voor de import. De Miljoenen Nederlanders kun je met de landbouwgrond die jullie hebben allemaal voorzien van EERLIJKE gezonde voeding. Daar zullen niet alle boeren geschikt voor zijn en deze gaan van het podium. De ITTELIGENTE ondernemers nemen het roer in handen. Laat het geen buitenlandse handen zijn !!!!

 • iptho1

  Bbob, wat zijn ITTELIGENTE ondernemers?
  Val je volgens mij nu zeker niet meer onder.
  Denk aan de snelheid met het typen van je commentaar...... voorkomt fouten waardoor je steeds minder INtelligent overkomt!

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Ross

  Lekker he B bob om op iedereen zo te kunnen schelden en domme dingen zeggen. Ga zo door je wordt meer de B bob zonder kop.
  O ja ik heb je bij reactie 7 nog wat gevraagd maar helaas geen antwoord van je ontvangen. Te moeilijk waarschijnlijk.
  Toch een fijn weekend het is heerlijk weer om buiten te zitten en van de natuur te genieten.

 • B bob

  Ross, Op welke opmerking van jou heb ik nog geen gepaste reactie gegeven ? Jij geeft in reactie 7 jouw bekrompen mening en denkt daarmee iedereen het zwijgen op te leggen. Achter een vraag zet ik altijd een ?.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • joannes

  Duidelijk is dat B bob de mensen op hun zenuwen raakt. Zijn commentaar raakt en lokt uit tot reactie. Ik verdenk hem ervan een betaald blogger te zijn om maar vooral reacties uit te lokken. WIe kan anders dagelijks zoveel tijd aan die reacties besteden?

 • Ross

  B bob zonder kop.
  Bedankt voor je reactie. Gelukkig reageer je op je normale manier.
  Geeft hierbij nogmaals duidelijk aan dat je alleen maar kunt schelden en tieren. Een normale discussie is niet aan jou besteed.
  Jammer profiteren van anderen en maar commentaar hebben wat de anderen in hun ogen fout doen. Klinkt als een echte linkse profiteur.
  Fijne zondag aan een ieder.

 • sjaak van der linden

  De plofkip wordt een BOFKIP.
  Met vebazing weer die actie van Wakker Dier en volgens mij zijn veel tegenstanders van vleeskuikens nog nooit in een stal geweest en zeker niet tussen de kippen gelopen. Er wordt een verkeerd beeld geschetst. De eerste sector die de kuikens opvangt in strooisel, waar ze rustig rondscharrelen, lekker veel ruimte. De klimaatomstandigheden zijn vaak beter als in menige woonkamer, lekker warme vloer, met vloerverwarming, wel of geen daglicht, heerlijk koelklimaat ook in de zomer. De dieren hebben het heel goed en veel bedrijven hebben daardoor geen antibiotica meer nodig. Anders is het met dieren met uitloop, daar komt de kip in contact met de gevaarlijke uitwerpselen van vogels die overvliegen, en de ondernemer zal medicijnen toe moeten dienen. De huidige vleeskuikenhouderij haalt technisch goede resultaten en dit is alleen mogelijk als het dier zich topfit voelt, zo is dat bij de mens ook.
  De ondernemer moet het productieproces kunnen managen en dat kan met de huidige nieuwe stalsystemen, bijvoorbeeld terra-sea.
  Willen we dat niet en moet het zoals wakker dier het voorstelt dan gaat u 2 keer zoveel betalen voor het vlees en de sector verdwijnt uit Nederland en dan weet je zeker dat je niet meer weet wat je eet. Met trots kan worden gezegd dat de plofkip een BOFKIP is.

 • Bison

  Sjaak van der linden,

  De mensheid is op het verkeerde pad al weet ik wel dat extensive farming niet meer kan in deze overbevolkte wereld.
  Maar geef my maar een kip die de ruimte heeft en aan natuurlijke ziekten bloot gesteld woord, kan die immunitiet op bouwen,zo wat ..als een paar de pijp uitgaan. Het maakt de overlevenden immuun.Dat kan je van opgesloten dieren niet zeggen,en als de 'shit hits the proverbial fan' als er toch ziekte optreed gaan de meeste subiet dood.
  Het is met de mens niet anders deze dagen,500 keer per dag handjes wassen to kill bacteria verlaagd de immuniteit en als result de jongeren van vandaag hebben allerlei kwaaltjes like astma en allegies en zo en zijn vaker ziek dan de ouderen die aan alles en nog wat blootgesteld waren.


 • crisismanager

  tuurlijk mogen wij zeer trots zijn op onze bedrijven en wat we doen .de intensieve veehouderij is op de goede weg.er komen meer en meer kijkersruimtes.de burger word meer en meer betrokken .we hebben niets te verbergen en dan is het niet meer 'van horen zeggen' maar kunnen de burgers kijken hoe het er echt aan toegaat, en gaan deze mensen met een tevreden gevoel naar huis.dan heb je nog een groep extremisten zoals b bob en dergelijke.daar kun je toch niets goed voor doen,die moet je LINKS laten liggen.zulke mensen kunnen beter hun pc af laten staan,want vanaf de pc bij hun aangaat is dit al nutteloos energieverbruik.daar zijn hun toch ook tegen.

 • B bob

  Erg duidelijke taal Bison ! Daar is door een intelligent mens niets tegen in te brengen !
  Bullshit harrie laat de burgers kijken in een stal waar het iets beter gaat dan gebruikelijk en denkt daarmee de onomkeerbare ondergang van de plofkip te kunnen vertragen .
  De grote plofkipverwerkende bedrijven zwichten uiteindelijk allemaal voor de europese dierenrechtenactivisten. En een plofkip zal je niet meer in de europese supermarkten tegenkomen in de nabije toekomst .

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • B bob

  Johannes, Ik ben een Ondernemer die erg lang geleden vertrok uit Europa en ik geniet van mijn welverdiende rust . De kinderen hebben inmiddels de bedrijfsvoering overgenomen en ik heb inderdaad voldoende tijd om de Hollandse ondernemers eens flink op de zenuwen te werken. Hoe duidelijk moet ik worden om door te dringen ? Het doet mij veel verdriet om te zien hoe de Agrarische sector de zelfde ondergang tegemoet gaat als hier in de States.

 • crisismanager

  nou b bob wat ben je toch een meelevend persoon.je hebt het zelf allemaal al meegemaakt,zit helemaal aan de grond en wil ons hier in nederland waarschuwen door iedereen op de zenuwen te werken, echt super .bij mij dring je ieder geval niet door want ik heb nog steeds niets nuttig gelezen van jou.en wat is in godsnaam een stal waar het ietsje beter gaat.wij pluimveehouders, zowel leg als vlees hebben het gewoon super voor mekaar

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Nines

  B bob

  waarom zou jouw overtuiging de enige goede zijn? Je geeft mensen met gangbare industrie geen kans. Als jouw bewering klopt dat jij al geruime tijd in het buitenland verblijft dan weet je werkelijk geen zak van wat er tegenwoordig in nederland in de pluimveestallen gebeurt...

  Ben van het weekend nog langs een boerderij met vrije uitloop gefietst. Die kippen krijgen machtig veel ruimte, maar ze gebruiken alleen dat strookje grond vlak naast de stal. De kraaien zaten er al boven met hun schorre gekrijs. Vossen liggen op de loer, is dat dan dierenwelzijn? Mijns inziens niet.

 • Richardm

  B bob en andere tegenstanders van de intensieve veehouderij kom toch echt een keer kijken op een boerderij en zie nou werkelijk hoe het daar gaat, dan wil ik jullie nog wel eens weer horen.
  daarnaast weet oa Marianne Thieme niet eens waar ze over praten; aan de ene kant moeten de armen van de samenleving geld krijgen van de rijkeren (wat ik al absurd vind) maar ondertussen moet wel alles biologisch. dat betekent dus dat die mensen niet meer in staat zijn om een stukje vlees of kip te kopen.
  en laat nou gewoon iedereen zelf weten wat hij of zij eet, gaan jullie mooi door met jullie vegetarische eetpatroon maar ga dan niet zitten zeuren over een paar jaar als de wereldbevolking met miljoenen mensen is gestegen dat er niet genoeg geproduceerd kan worden!

 • Bison

  Nou RichardM,
  Je kunt de groeiende wereldbevolking eigenlijk wel vergelijken met de intensive veehouderij.
  Elk jaar meer mensen eten elk jaar meer beesten,..tot de wereld tjok vol zit en de ballon finally barst.
  Er zal altijd een tekort blijven omdat wereldwijd steeds meer van de beste landbouwgrond voor altijd onder huizen en wegen verdwijnt,(kijk alleen maar in Holland for starters),maar de mensen blijven gewoon doorfokken.
  Al voor 60 jaar proberen ze de honger in Afrika te stillen met voedsel donaties en beter landbouw praktijken.
  Wat hebben ze berijkt,....eigenlijk.. weinig goeds.
  Het enige dat ze berijkt hebben is dat er daar nou 10x zo veel mensen zijn en ze gaan nog steeds kapot van de honger,slachten mekaar af of ze emigreren naar Europe en Noord America en beginnen daar zachtjes aan de blanke populatie te vervangen.
  Wel erg voor de kindertjes,..maar het was beter geweest ze d'r eigen boontjes te laten doppen.
  Zo wees er maar trots op te hebben meegewerkt om in het eind je eigen nek om te draaien.

 • crisismanager

  eum de beste landbouwgrond verdwijnt in kikkerpoeltjes en heide

 • Richardm

  bison jij snapt er werkelijk helemaal niets van!
  als het zo is dat de wereld dan ook steeds verder wordt volgebouwd (wat wel de verwachting is ja) moeten we dus juist afstappen van het idee biologisch!
  en lees aub ook even het rapport van UR Wageningen over intensievere veeteelt!

 • klaasKip

  Als kleine jongen van een jaar of 7 mocht ik mee naar een openbare verkoop van een boerderij met mijn opa .De te veilen boerderij was van een boer die bekent stond als iemand die het altijd beter wist dan zijn collega`s hij had de beste koeien ,de beste grond, zijn werk methode was de beste de rest waaren maar sukkels, hij wist het toch niet vol tehouden de boerderij moest verkocht worden. Dit was natuurlijk volgens hem de schuld van iemand anders. De boer besloot te emigreren vertelde mijn opa,ik vroeg hem wat is emigreren dat is vertreken naar het buitenland omdat ze denken dat daar alles beter is . Nu ik de commentaren lees van onze Amerkaanse Holanders moet ik elke keer weer aan de bewuste boer denken hoe zou dat toch komen, zijn naam begon trouwens ook met B. B. toeval????

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Bison

  RichardM
  Zo te horen bestaat de wereld voor jou maar uit 2 dingen,1.. steeds meer mensen te eten geven en 2... bij steeds intensiver produceren dat eten goedkoop bij ze op het bord blijven brengen.Het is een nobel idee maar het werkt op de lange duur niet.
  Als dat je bij nou niet wijs geworden is dan zal het je ook nooit wijs worden.
  De wageningse professors kijken ook niet verder dan hun neus lang is,die hebben ook maar geleerd wat hun verteld is.

  Ik daarentegen fok bisons omdat het ten eerste een arbeid extensive vorm van veehouden is dat zonder me kapot te hoeven werken een goed gevulde snee brood op tafel brengt. Ten tweede,ik vond het interesting om te helpen een met extinction bedreigde diersoort van de ondergang te redden.
  Ik fok ze niet om zograag de wereld van goedkoop voedsel te voorzien,..daar voel ik me niet verantwoordelijk voor.Als er een hongerig mens aan de deur klopt kan die een maal eten en een slaap plaats krijgen,maar voor het tweede maal zal ie wat moeten doen.
  Ik ben geen philantroop.
  Als de price van bisons onrendabel word komt ook geen mens helpen,dat heb ik wel ondervonden met de BSE crisis hier.


 • B bob

  Hi Bison,
  Deze week werd bekent dat het snel over zal zijn met de winstgevendheid van de bio-industrie van west Europese landen . De oost Europese landen hebben enorme akkers waar ze voldoende voeder kunnen telen dus qua kostprijs zal de forfarmer voederslaaf het niet meer kunnen bolwerken. Dat zal voor de geestelijke gezondheid van een aantal intensieve veehouders niet echt bevoordelijk werken. Misschien moeten we ze daarom een beetje ontzien? NOT !
  Jammergenoeg zal klaaskip al snel terugdenken aan de veiling van zijn eigen bedrijf . Hij weet het zo goed te vertellen . Hij denkt overgens dat je zonder geld de kans hebt een bedrijf op te bouwen in Noord Amerika ;-) Die arrogante Boer waar hij zo graag aan terug denkt maakte te veel vijanden en werd waarschijnlijk uit de weg geruimt door zijn eigen collega's .
  Ik ben het overgens eens met nines wat betreft de vrije uitloop . Die moet geen gevaar opleveren voor de volksgezondheid en mag dus overdenkt zijn !
  Ik bouw alleen maar stallen die in feite alleen bestaan uit een overdekte vrije uitloop + een nachtverblijf/legkasten. zo heb je geen uitval door ziekte en roofdier en zijn de producten altijd van de beste qualiteit .

 • B bob

  overdenkt in de vierde regel van onder moet natuurlijk doordacht zijn ;-)

 • maartje gussinklo

  Nuttige actie hoor van Wakker Dier. Alle ingeleverde kip wordt nu vernietigd. Hoezo duurzaam bezig zijn?

 • iptho1

  Boerderij redactie, waar blijven jullie hier weer........
  Niet schelden en aanvallen van personen was het toch.......
  Gooi er eens een paar schreeuwlelijkerds uit!
  Bepaalde mensen hebben het steeds over Respect!, maar kunnen dat klaarblijkelijk alleen voor een paar types opbrengen.
  Geldt voor beide kanten.
  Blokkeren die namen, ze duiken wel weer een keer anders op, maar ook dat kan weer worden geblokkeerd!!

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Richardm

  iptho1 laat ze maar schreeuwen, laat ze maar mooi bezig zijn waar ze mee bezig zijn, ze komen er van zelf wel achter!

 • Bison

  En waar moeten wij dan wel achterkomen,..mischien wil je dat even verduidelijken??

 • hvr

  Haha, ja want Richardm komt er zelf wrsch niet meer achter in dit leven...

 • hvr

  Bedankje aan Wakker Dier omdat er ineens veel meer kip wordt gekocht. Ja, vanwege de crisis kopen mensen in het algemeen minder rund en varken en meer kip, want kip is (nog) goedkoper. Oh,oh, hoera hoera. Doe je oogkleppen maar weer op.

 • Richardm

  bison en hvr als jullie even in mijn vorige berichten willen kijken...
  en ga nou eens een keer kijken bij een boerderij want jullie maken mij en de andere boeren hier echt niet wijs dat jullie ook maar ooit een levende koe in jullie leven hebben gezien!

 • Bison

  RichardM.
  FYI
  Ik heb 20 jaar gemolken,zowel in Holland en Canada.
  Ik heb 5 jaar als voorman in een 5000 head feedlot(stieren mesten) gewerkt
  Voor de laatste 27 jaar ben ik zelfstandig rancher en had 150+ beef cows(cow/calf) waarvan de laatste 17 jaar ik alleen nog bisons fok.
  Ik heb ook nog wat varkens en kippen/kalkoenen gemest en paarden gefokt,en schapen en geiten gehad.
  Als kind had ik duiven,konijnen en krielkippen.

  Moet je nou nog meer weten lummel.
  Ik denk niet dat jij aan mij kan tippen,..maar laat maar even horen?

 • Ross

  Knap hoor pak je linkerhand en klop je zelf op de rechterschouder.
  Dom geboren en niets geleerd als je zoiets over je zelf schrijft.

 • Richardm

  dus bison jij bent rond de 89 jaar? en je houd nu nog bisons knap hoor!

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Khalid en zijn maten

  HEREN! Even weer on-topic,volgens mij ging het hier niet over het elkaar beledigen en/of kleineren..

 • Bison

  Ross,als ik zo jouw reacties lees in deze blog en andere, dan heb jij nog geen zinnig woord gezegd.

 • Ross

  Als je mee wilt met het niveau van jou en B bob tja dan kom je ook niet hoger.
  Heb verschillende keren opmerkingen vragen gesteld maar het enige waar jullie mee komen is werkelijk alles slecht maken(ongefundeerd) in de normale landbouw en daarboven op mensen uitschelden of belachelijk maken.
  Sorry Bison dan krijg je deze reactie´s.
  Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Ross

  Begrijp dat het te moeilijk is voor jou B bob maar om zo ver te zakken als jullie nee gelukkig niet.
  Zie alles toch niet zo negatief en reageer eens normaal en niet alleen maar andere mensen afzeiken.
  Zeker heb ik je constuctieve vragen gesteld maar als het niet past in je plaatje ga je schelden.
  Heb respect wat andere doen en kijk niet alleen in je eigen straatje.
  Wereldwijd zijn er voldoende problemen waar deze discussie´s nog niet in de schaduw staan o.a. hongersnood en mensenmishandeling.
  Wellicht goed om hier eens over na te denken en wat meer respect voor de medemens te hebben i.p.v. alles af te keuren.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Ross

  B bob even voor de duidelijkheid zit ook helemaal niet te wachten op respect van jou voor mij.
  Georganiseerde dierfoltering in jou ogen laat mij niet lachen.
  Kijk eerst eens goed om je heen en kom dan maar eens terug.
  Bijna iedere boer in Nl heeft respect voor zijn dieren ook degene waar jij het niet mee eens bent. We leven in een vrij land met vrije meningsuiting(een groot goed) en laten we dat waarderen. Niet direct alles afkeuren Bobke!!.
  Kom van die flat 15 hoog en steek je armen uit de mouwen.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Ross

  Lezen B bob. Wil ook niet dat je mij respecteert!!!.
  Je leeft al van onze centen en zeg nu niet dat je in Texas leeft wordt wakker op 15 hoog.
  Helaas ga je toch alleen maar weer schelden is toch het maximale wat je kunt.
  Normaal antwoord geven of discussie voeren is te moeilijk(kom nu niet weer met van bla bla bla).
  Nogmaals kom van die flat 15 hoog en steek je armen uit de mouwen en maak nog iets van je leven.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • B bob

  Hopelijk heeft niemand door dat ik ook ross ben . Ik moet en zal bij deze discussie over de 100 reactie's gaan .

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Ross

  B bob eindelijk ben je eerlijk.
  Waar het echt in het leven om gaat, gaat aan jou voorbij(zie je reactie´s).
  Wat je denkt is van een zo laag niveau niet doen dus.
  Waarom schrijf ik dit omdat ik je hele normale vragen heb en had gesteld waar alleen maar dit soort wartaal terug komt.
  Ga nog even fijn de stad in naar je namaak vrienden en schop tegen alles aan wat met geld te maken heeft.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Ross

  B bob kip zonder kop doet zijn naam eer aan!!!! Proficiat.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Ross

  Heb je iets tegen vrouwen B bob omdat je me nu mevrouw ross noemt.
  Geeft aan hoe je werkelijk bent.

 • klaasKip

  kan er iemand op het belletje drukken dan kan de zuster,B Bob zijn pilletje geven anders moet hij straks weer in zijn dwangbuis

 • Khalid en zijn maten

  B bob zal thuis wel niks in te brengen hebben ,is meestal zo diegene die 'op den vreemden' constant aan het kletsen zijn hebben thuis te luisteren,en zo'n kaal plekje op het hoofd waar de duim duwt....

 • Bison

  Zijn some of you nou zo stom of lijkt het alleen maar zo.
  Denken jullie nou echt dat de consument/leveranciers/afnemers/overheid en andere parasieten het welzijn van de boer zo nagelegen is?.
  Het enige wat ze intereseert is hoe het grootste voordeel en profit uit de landbouw te knijpen door de boeren te brainwassen en zoveel mogelijk in massa te laten produceren en tevens de voedsel prijs voor de consument zo laag mogelijk te houden.
  Het is ze goed gelukt moet ik zeggen. En de boer is steeds slechter af al denken ze van niet. Ze kunnen net als vroeger net genoeg verdienen om het eigen buikje vol te eten maar ze moeten er 10 X harder voor ploeteren, is het niet lichamelijk dan wel mentaal.(grote glanzende en dure nieuwe trekkers don't impress me much)
  De consument springt echt niet in de bres om het financieele gat te helpen dichten met vrijwillig een paar centen meer te betalen,maar ze willen wel steeds meer inmenging hebben hoe dat voedsel geproduceerd word.
  Maar ja,het valt voor de meesten niet mee om door de bomen het bos te kunnen/willen zien.
  B Bob kan het dus wel!

 • Ross

  B bob kip zonder kop welterusten!!!

 • w1888

  Reactie #25 vind ik wel geniaal opzich...

 • B bob

  Bison, Bedankt voor deze samenvatting. De intelligente ondrnemers zijn gewoon aan het werk terwijl een aantal loosers hier hun gal spuien. Zouden ze overgens de ilussie hebben dat ze iets bereiken met hun reactie? Ik denk dat ze alleen de GGD medewerkers zoveel mogelijk proberen te ontlopen !
  w1888. Ik ageer inderdaad tegen personen die te dicht bij de waarheid staan. Deze personen houden zich immers bezig met het folteren van Dieren uit winstoogpunt.

 • Ross

  B bob op je teentjes getrapt je ziet het verschil nog niet tussen een varken of een koe.
  Laat me niet lachen met je dierenliefde.

Laad alle reacties (105)

Of registreer je om te kunnen reageren.