Pluimveehouderij

Nieuws

Vietnam import meer pluimveevlees

Hanoi – Vietnam gaat de komende jaren de import van pluimveevlees opschroeven. Dit is noodzakelijk omdat de productie van kip in Vietnam met slechts twee procent is toegenomen sinds 2002.

In combinatie met de hogere consumptie van pluimveevlees dat dit jaar wordt verwacht, 102 procent hoger dan in 2002, is het land genoodzaakt om de importen op te schroeven. Een gemiddelde Vietnamees eet nu 7,6 kilo pluimveevlees per jaar. Tien jaar geleden was dit nog 4,3 kilo. De verwachting is dat de consumptie tussen 2012 en 2021 nog met 37 procent zal stijgen. Ook de productie van pluimveevlees in Vietnam zal stijgen met 27 procent. Het importvolume zal worden verhoogd met 49 procent.
Van januari tot en met juni heeft de Europese Unie 13,3 miljoen kilo pluimveevlees naar Vietnam geexporteerd. Dat is 11 procent minder dan dezelfde periode vorig jaar. Vietnam is daarentegen meer pluimveevlees gaan importeren uit de Verenigde Staten. In augustus van dit jaar importeerde Vietnam een volume van 6 miljoen kilo uit verschillende delen van de wereld. Volgens de Vietnamese pluimveehoudersvakbond is dit echter teveel en heeft dit nadelige gevolgen voor de pluimveehouders in eigen land. Volgens hen is er voldoende productie om de stijging van consumptie van pluimveevlees in eigen land bij te houden.


Of registreer je om te kunnen reageren.