Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Thaise pluimveesector onder druk

Bangkok - De pluimvee-industrie in Thailand staat onder druk door de hoge productiekosten en de relatief lage opbrengsten voor het pluimveevlees. Naar schatting zal de productie vooral eind dit jaar en volgend jaar lager uitkomen dan voorgaande jaren.

Het volume pluimveevlees zal dan zes procent minder zijn dan vorig jaar. Thailand gaat dit jaar wel meer exporteren (+15 procent), omdat veel Europese landen het importverbod voor Thais pluimveevlees hebben opgeheven.

Eén reactie

  • B bob

    Zelfs in Thailand is het gelukt om de waarde van kippenvlees lager te krijgen dat ingeblikt kattenvoer. Misschien heeft het te maken met het feit dat de qualiteit daar net als in Nederland extreem slecht is . Het gaat alleen om volume .

Of registreer je om te kunnen reageren.