Pluimveehouderij

Nieuws 12 reacties

Papagaaienziekte bij medewerker pluimveeslachterij

Bilthoven - Bij een medewerker van een pluimveeslachterij is psittacose (papagaaienziekte) vastgesteld. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Andere werknemers van het slachthuis hebben de infectie niet opgelopen. De NVWA heeft in het slachthuis omgevingsmonsters genomen. De bacterie was in deze monsters niet aanwezig.
Psittacose bij mensen komt af en toe voor. De ziekte verloopt over het algemeen symptoomloos of met geringe griepachtige verschijnselen. In een aantal gevallen echter gaat de ziekte gepaard met hoge koorts, hevige hoofd- en spierpijn en longontsteking.
De ziekte wordt vooral geassocieerd met contact met papagaaiachtigen (serotype A). Pluimveehouders, dierenartsen en slachthuismedewerkers kunnen de bacterie oplopen van pluimvee, Het gaat hierbij vooral om de serotype C, D en E. Maar ook serotype A kan bij pluimvee voorkomen.
Het is onbekend in welke mate de bacterie voorkomt onder pluimvee, maar het aantal klinische gevallen is beperkt.

Laatste reacties

 • B bob

  Hier in the States hebben vooral de KFC kippenhouders veel kans op besmetting met deze bacterie De antibiotica schakelt het immuunsysteem van de dieren uit en daardoor woekeren de pathogen door de reguliere bio-industrie stallen.

 • Ross

  Ja hoor B bob weet het weer eens!!!.
  Je schrijft als een kip zonder kop en gezien je leeftijd zou ik me maar eens na laten kijken wat er allemaal mis is met jou(wat je schrijft is toch wel van een zeer bedenkelijk niveau).
  Er woekert van alles in je wellicht wel pathogen. Succes B bob.

 • B bob

  Wat een slappe zwakzinnige reactie's plaats je telkens ross ! Hoe kom je aan al die frustratie's ? Is je driewieler van de week gestolen ?

 • Ross

  Ha ha B bob kip zonder kop.
  Als mensen zo dom reageren op alles zoals jij ja dan komen er zulke dingen op papier(niveau past zich aan B bob zonder kop)
  Heb je al een rollator gaat volgend jaar uit het ziekenfondspakket is beter dan een driewieler.

 • B bob

  Ik heb medelijden met de mensen die direct in jouw omgeving moeten leven ross.

 • Ross

  Je hoeft geen medelijden met mij te hebben B bob kip zonder kop.
  Zeker jij niet(maar dat zul je zelf ook wel begrijpen, ach nee dat is te moeilijk voor je). Klopt ben niet makkelijk wel eerlijk kan ik van jou niet zeggen en ik bedoel eerlijk.
  Verstand komt met de jaren maar als je al met pensioen bent zoals jij moet ik in deze toch concluderen dat dit bij jou niet het geval is.
  Ga lekker buiten spelen en val hardwerkende mensen niet lastig met je kinderachtige gedoe.

 • B bob

  Lezen is niet jouw sterkste kant ross . Ik heb oprecht medelijden met de mensen in jouw directe omgeving . Voor de maatschappij hoop ik dat ze je goed in de gaten houden.

 • Ross

  Fijn dat je voor mij kunt oordelen B bob kip zonder kop.
  Zoals ik je al gezegd had je hoeft met mij geen medelijden te hebben en zeker niet van jou en dan schijnheilig zeggen ook nog oprecht bah wat een vieze smaak krijg ik daar van in de mond.

 • B bob

  Die vieze smaak krijg je omdat je een kip met de kop in de eigen kont bent ross . Ik heb al aangegeven dat ik zeker geen medelijden heb met jou . Ik vind het alleen vervelend voor de lezers dat jij de beschikking hebt over een internet verbinding in die gesloten inrichting.

 • Bison

  Ross jij zou eigenlijk even bij de veearts langs moeten gaan.
  Je toont verschijnselen die op hondsdolheid lijken,je kunt er wat aan laten doen als het niet te ver gevorderd is,..maar mischien is het voor jou al te laat.
  Schuimbek je al??

 • De Mol

  Indien ross een bio-industrie boer is kan ik wel begrijpen dat hij zich niet lekker voelt . Net weer een ernstige besmetting met vogelgriep in italie waardoor straks ook dat land de internationale veehandel gaat herzien. Het is de laatste weken steeds slecht nieuws wat de klok slaat.

 • Ross

  Tja daaar gaan ze weer schelden en schrijven wat er allemaal weer mis is met de andere mensen.
  Makkelijk he achter je computer.
  In het echte leven zijn en blijven juliie loosers.
  Als er er op aan komt handje ophouden van vaderstaat.
  En begin nu niet meer dan je een eigen bedrijf hebt want dat gelooft al niemand meer.

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.