Pluimveehouderij

Nieuws 755 x bekeken 4 reacties

PPE: € 2,2 miljoen minder in 2013

Zoetermeer - Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) gaat volgend jaar 2,2 miljoen euro minder uitgeven dan i 2012. De opbrengsten zullen volgend jaar met 1,8 miljoen euro afnemen ten opzichte van de begroting 2012.

De meerjarenraming 2013-2015, die de grondslag vormt voor deze begroting, wordt donderdag 6 september 2012 in het PPE bestuur behandeld.
De lagere uitgaves in 2013 is voor een groot deel het gevolg van minder uitgaven voor afzetbevordering pelsdierenhouderij en doordat de vorming van het fonds vergoeding waardevermindering (Se/St) vleeskuikens niet is ingevoerd.
Het budget voor gezondheidzorg is wel verhoogd. Voor het grootste deel zijn de heffingstarieven voor alle geledingen voor 2013 gelijk gebleven. Voor het PPE als geheel zijn de reserves toereikend. Afhankelijk van de situatie van de desbetreffende deelsector wordt er gestuurd op het gewenste niveau van de reserves. Hierdoor zullen in enkele geledingen de tarieven moeten worden aangepast. Voor diverse sectoren zijn de tarieven voor de gezondheidzorg verhoogd.

Laatste reacties

 • B bob

  De salarissen en bonussen zijn bij het PPE wel veiliggesteld en ze gaan gewoon minder doen voor de sector. Prachtig nieuws ? Gewoon afschaffen van de productschappen omdat er geen wettelijk bestaansrecht meer is lijkt al jaren niet te lukken.

 • B bob

  En die belachelijke onzinnige reclamespotjes (met pelsdierfokkers die aan de keukentafel begrip probeerde te vragen van de Bevolking die gewoon wilde dat die dierenmishandelaars zouden stoppen) hebben de Pluimveehouders veel geld gekost.

 • woordvoerder

  Beste B bob, Graag wijs ik u erop dat de heffingsbedragen van het PPE tot stand komen in nauw overleg met de sector. De commercials van de pelsdierhouders worden door de pelsdierhouders zelf betaald, hier betalen de pluimveehouders geen cent aan mee. Als u kritiek heeft op bestedingen van de heffingen zijn wij graag bereid u hier persoonlijk over te woord te staan.

 • politiek

  Beste woordvoerder. Zo open en transparant zijn de productschappen echt niet. Miljoenen euro,s voor voedselveiligeid , althans zo wordt het verantwoord in de jaarrekening zijn doodgewoon voor hormoongebruik in de veehouderij. Jarenlang op duizenden bedrijven. Dergelijke productschappen kan men veel beter opheffen maar dat is ook al niet zo eenvoudig als de politiek hier al jarenlang mee bezig is.

Of registreer je om te kunnen reageren.