Pluimveehouderij

Nieuws

Nieuw VKI-formulier voor vleeskuikens

Zoetermeer - Het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) heeft een nieuwe versie van het VKI-formulier voor vleeskuikens gepubliceerd. De versie 0.23 vervangt versie 0.22 van 13 januari van begin dit jaar.

Slachtpluimvee moet voorzien zijn van voedselketeninformatie (VKI). Deze informatie moet 24 uur vóór de slacht bij de slachterij aanwezig zijn. VKI is nodig om de veiligheid van het vlees te kunnen controleren en te garanderen. Op het VKI-formulier Pluimvee staat informatie over de herkomst, de gezondheid, de gebruikte diergeneesmiddelen en de bedrijfsdierenarts.
In de nieuwe versie staan twee nieuwe diergeneesmiddelen en twee nieuwe entstoffen. Ook zijn enkele niet meer verkrijgbare middelen geschrapt. Het PPE raadt alle vleeskuikenshouders aan om zo snel mogelijk het nieuwe formulier te gebruiken.
In de lijst met diergeneesmiddelen zijn de nieuwe middelen Dozuril 25 mg/ml (REG NL 109266) en Methoxasol 20/100 mg/ml (REG NL 109720) opgenomen. Daarnaast is nu de nieuwe entstof Poulvac E. coli lyofilisaat (REG NL 109364) vermeld. Ook de entstof Avinew (REG NL 10550) is nu opgenomen. Dit middel is al langer geregistreerd, maar stond nog niet op het formulier.
Het aangepaste 'VKI-formulier Vleeskuikens 0.23 (excel)' is te downloaden van de PPE website.

Of registreer je om te kunnen reageren.