Pluimveehouderij

Nieuws

Mexico: vogelpest onder controle

Mexico - Mexico heeft de uitbraak van hoogpathogene vogelgriep H7N3 in de provincie Jalisco onder controle. Die boodschap hebben de Mexicaanse vertegenwoordigers op de IEC-bijeenkomst (International Egg Commission) in Londen uitgedragen.

Jalisco is de belangrijkste pluimveeprovincie van het land. Het produceert 11 procent van het pluimvee en 50 procent van het totaal aantal eieren in Mexico. De epidemie brak uit in juni van dit jaar en leidde er toe dat er meer dan 4 miljoen kippen zijn geruimd.

Volgens de Mexicanen hebben producenten samen met de regering een nieuw vaccin ontwikkeld dat goede resultaten heeft geboden bij het onder drukken van de epidemie. Volgens woordvoerder Cesa de Anda hebben de producenten alert en snel gereageerd en volop meegewerkt aan de noodzakelijke ruimingen om het virus onder controle te krijgen.

De Mexicanen verwachten dat ze volgend jaar in april of mei zullen zijn hersteld van de schade en weer volop in productie zullen zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.