Pluimveehouderij

Nieuws 12 reacties

Jumbo: in 2016 puur duurzaam vlees

Veghel - Jumbo supermarkten streeft ernaar om in 2016/17 alleen nog maar duurzaam vlees aan te bieden. In 2013 wil de keten al het pluimveevlees wat het noemt 'antibioticagezond' hebben.

De supermarktketen heeft dit bekend gemaakt in reactie op een actie van Wakker Dier. Die kondigde vanmorgen een actie tegen de weekaanbieding van 'plofkip' van Jumbo aan. Jumbo meldt verder in de verklaring dat bij de ambitie om alleen nog maar duurzaam vlees aan te bieden geen prijsaanbiedingen van reguliere kip meer passen. Volgens Jumbo zat de actie waartegen Wakker Dier ageerde al in de pijplijn en werd deze te laat teruggetrokken.

Laatste reacties

 • joannes

  Waarom worden Aalt Dijkhuizen en Louise Fresco hier genegeerd door Jumbo. Zij zouden toch uit moeten kunnen leggen dat duurzaam niet altijd volgens de ideeën van Wakker Dier moet worden uitgelegd. Ik verbaas me dat een aktiegroep die met negatieve publiciteit dreigt zoveel economische macht krijgt dat het een hele sector kan manipuleren. De doortrapte ondernemer die een economisch belang heeft bij de door Wakker Dier gedefinieeërde kip kan hier handig misbruik van maken. De supers lenen zich er blijkbaar voor! De ene marketing groep chanteert de ander marketing groep: de politiek snapt het toch niet!

 • l coumans

  maar joannes geloof jij nog in sinterklaas , nou ikal lang niet meer

 • joannes

  Ik geloof niet meer in Sinterklaas maar er zijn er velen, zelfs supermarkt organisaties, die te naïf, te laf of te lui zijn de publieke discussie af te wachten. En daarmee hebben die paar aktievoerders teveel macht om uiteindelijk een hele sector in een alternatieve productiemethode te dwingen. En wanneer er ¨te¨ voor het woord ¨macht¨ staat, hoort de Politiek dubbel waakzaam te zijn, dat dit vooral constructief en niet destructief werkt in de samenleving.

 • crisismanager

  dan kunnen de vleeskippenhouders al gerust vergunningen beginnen aan te vragen om stallen bij te bouwen.als alle supermarkten terug naar duurzaam willen tegen 2016 kan men de vraag naar plofkippen (wat ik nog steeds een verschrikkelijk woord vind trouwens)niet bijhouden.

 • kleitokkers

  Ik zie het probleem niet de kippen sector is op export gericht in nederland kunnen we dit niet invullen op de gervraagde termijn. Dus komt dit uit het buiten land. De vraag naar kip en kip produkten zal door stijgen is ook een gegeven. Gevolg grotere bedrijven in nederland. En zoals altijd zal het tegenovergestelde gebeuren.

 • Kewiservices

  Klinkt allemaal leuk maar duurzaam is een containerbegrip. Wat gaat Jumbo dan aanbieden??

 • B bob

  Duurzaam is vertaald in het engels sustainable. To sustain is in stand houden . Hoe hou je de natuur is stand ? Door zonder schadelijke stoffen te werken en geen technieken te gebruiken die blijvende schade aanricht aan het milieu .
  Biologisch is dan de de ultieme vorm van Duurzaam . Je kan dan alleen nog maar minder duurzaam worden !

 • B bob

  Voor de Roemeense veehouders is het erg eenvoudig om over te stappen naar Biologisch dus is de kans op goedkope productie vanuit die hoek erg groot. dan is de gemartelde antibiotica kip ( is een betere omschrijving voor de plofkip bullshit harrie ) snel verdwenen.

 • mazzel1

  Haha bobke, Barnevelders op de prairie in Texas; dat is duurzaam. We feed the world! Je was er vanmorgen weer vroeg bij en ook nog zo laat actief. Gaat het wel goed met je?

 • B bob

  Pech1,gun jezelf iets meer levensvreugde en reageer niet meer op mijn reactie's . Ik heb het hier prima naar mijn zin en heb geen last van jouw infantiele gedrag.

 • Bison

  B Bob je hebt een ongeevenaarde gave om die hollanders constant het blood onder de nagels weg te halen,..ik vind het wel grappig.LOL

 • mazzel1

  Jaja Bobke, wie de bal kaatst...

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.