Pluimveehouderij

Nieuws

Interbroed naar Broederij Ter Heerdt

Apeldoorn - Interbroed Leghennen, de opfokorganisatie voor leghennen, dochterbedrijf van Agrifirm Feed, gaat per 22 september naar Broederij Ter Heerdt in het Gelderse Babberich. Zowel de opfokactiviteiten als de vier medewerkers gaan over. Dit meldt Agrifirm.

Interbroed Leghennen was een dochterbedrijf van Cehave Landbouwbelang en ging mee met in de fusie van deze zuidelijke mengvoerproducent met Agrifirm. De verkoop van Interbroed Leghennen past binnen het beleid van Agrifirm Feed om zich te focussen op de productie en verkoop van hoogwaardige voeders. Een opfokorganisatie van leghennen past niet bij die kernactiviteit.

Interbroed wordt nu onderdeel van een gespecialiseerde broederij en opfokorganisatie. Daarmee is het toekomstperspectief van de klanten, de opfokkers en de medewerkers van Interbroed geborgd, aldus Agrifirm Feed. Het beleid en de transparante werkwijze die zowel Interbroed als Broederij Ter Heerdt nastreven, sluiten goed op elkaar aan. Dat is mede reden voor de overname door Broederij Ter Heerdt, aldus commercieel directeur Chiel ter Heerdt.

Broederij Ter Heerdt beschikt over eigen legouderdieren, een in juni geopende, nieuw gebouwde broederij met een capaciteit van 8,5 miljoen henkuikens per jaar, en meer dan zeventig eigen en gecontracteerde opfokbedrijven. Het bedrijf is  sinds december 2011 exclusieve distributeur van Lohmann-producten in de Benelux.

Interbroed blijft binnen Broederij Ter Heerdt als zelfstandig bedrijfsonderdeel en onder de eigen naam werken. Interbroed Leghennen verkoopt per jaar ongeveer 2 miljoen leghennen, vrijwel allemaal Lohmann-hennen, die worden opgefokt op vijftien gecontracteerde opfokbedrijven. Omdat Interbroed niet over een eigen broederij beschikt, kocht het eendagskuikens, veelal bij Broederij Verbeek.

Of registreer je om te kunnen reageren.