Pluimveehouderij

Nieuws

Franse kuikens moeten duurder worden

Parijs – De Franse organisatie van broederijen SNA waarschuwt dat haar leden de hogere voerkosten moeten gaan doorberekenen aan de pluimveesector. De SNA mikt daarbij op een prijsverhoging van twaalf tot vijftien procent.

"Sinds het begin van dit jaar gaan de grondstofprijzen omhoog, wat niet langer houdbaar is zolang het niet doorberekend kan worden in de verkoopprijzen. Op den duur brengt dit het voortbestaan van een aantal bedrijven in een sector, die bij elkaar werk biedt aan 5.000 mensen, in gevaar. Daarom gaan de broederijen tegen de achtergrond van een toch al moeilijke bedrijfsomgeving en in het belang van hun eigen toekomst en die van de Franse pluimveehouderij die kosten nu in rekening brengen," stelt de SNA.

Of registreer je om te kunnen reageren.