Pluimveehouderij

Nieuws 3 reacties

Frankrijk gaat foie-gras verdedigen in Californië

Parijs - De Franse staatssecretaris voor landbouw Guillaume Garot gaat begin volgend jaar naar Californië om persoonlijk de productiemethode voor foie-gras te verdedigen. "Ik wil ze duidelijk maken dat het welzijn van de dieren gerespecteerd wordt bij de productie," aldus Garot.

Californië heeft foie-gras sinds juli dit jaar verboden vanwege de productiemethode waarbij ganzen geforceerd voer door de strot geduwd krijgen om de lever zo snel mogelijk te laten groeien. De bewindsman ontving donderdag al een delegatie van senatoren en voedingsdeskundigen uit de VS op zijn departement in Parijs. Daaronder was ook senatrice Noreen Evans die het initiatief voor het verbod heeft genomen. Deze week heeft een rechter in Los Angeles een bezwaarschrift van foie-gras producenten uit Canada tegen het verbod afgewezen. "Als het langs de juridische weg niet lukt, dan zullen we andere methoden moeten hanteren, dat wil zeggen hen proberen te overtuigen en dat ga ik dan ook proberen," aldus Garot.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.