Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Duitse kalkoenhouders gaan productie beperken

De verenigingen van Duitse kalkoenhouders (Erzeugergemeinschaften, EZG’s) hebben samen met de kalkoenbroederijen besloten de kalkoenproductie te beperken.

Aanleiding vormt de extreem buitengewone en dramatisch slechte marktsituatie. De aanhoudend hoge voerprijzen en overaanbod veroorzaken in belangrijke mate deze bedroevende situatie voor de kalkoenhouders en broederijen.
Besloten is om in week 38 geen kalkoenbroedeieren in te leggen (en ze te vernietigen). De productie schuift daardoor een week door; alle kalkoenhouders komen een week langer leeg te staan voor ze weer jonge kuikens krijgen. Het doel is om zo een productieperking van vijf procent te bereiken.
Vier weken geleden werd het plan uitgesteld omdat de kalkoenhouders in Zuid-Duitsland niet instemden. In Duitsland zijn 18 EZG’s, waaronder tien grote.
De BAV, de organisatie die de afzet van de Nederlandse kalkoenen in Duitsland regelt, gaat mee met dit plan voor Mastgeflügel-Stabilisierungsfonds.

Eén reactie

  • W Geverink

    Als de prijs slecht is kun A. je gaan klagen, of B.De oorzaak van de slechte prijs wegnemen door de productie aan te passen. Petje af.

Of registreer je om te kunnen reageren.