Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Duitse eierenproductie in eerste halfjaar 11,6 procent groter dan vorig jaar

Bonn - De Duitse legsector produceerde in het eerste halfjaar ruim 5,22 miljard eieren. Dat is 11,6 procent meer dan in dezelfde periode van 2011. Dat constateert pluimveemarktbureau MEG. Volgens het bureau telde Duitsland meer legbedrijven, wat een belangrijke factor is geweest voor de groei.

Het aantal bedrijven met meer dan 3000 leghennenplaatsen was per juli 1248. Dat zijn er 55 meer dan een jaar eerder. De stalcapaciteit werd ook beter benut: in juli 86,4 procent. De leghennenstapel nam in vergelijking met juli vorig jaar met 4,9 procent toe naar 40,72 miljoen dieren.

Uitgaande van de eigen berekeningen ziet MEG ook in de EU als geheel weer groei. Eind dit jaar telt de Europese leghennenstapel volgens de prognose van het bureau weer 335 miljoen dieren. Dat is 5 procent meer dan in 2011, maar nog altijd 2 procent minder dan eind 2010.

Eén reactie

  • B bob

    De Franse boeren produceren minder en de Duitser groeien verder . De Nederlandse ondernemers met verrijkte kooien raken hun eieren bijna niet meer kostendekkend kwijt. Hoe duidelijk is het dat de markt volledig overhoop is gegooit door alle negatieve publiciteit over de toename van gruwlijke dierziekten en het hoge misbruik van Medicatie ?

Of registreer je om te kunnen reageren.