Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Bijna duizend banen weg bij Groupe Doux

Chateaulin – Bij de versdivisie van de Franse kippenverwerker Groupe Doux verdwijnen ongeveer duizend van de 1.700 huidige banen.

De overige werknemers kunnen aan de slag bij de bedrijven die vijf van de acht vestigingen van de verstak van Groupe Doux mogen overnemen.

De overname is maandagmiddag bekend gemaakt door de handelsrechtbank in Quimper die de voorstellen in het kader van het faillissement van Doux moest goedkeuren. De bonden hebben meteen aangekondigd minister van landbouw Le Foll aan te zullen spreken op de veebeurs Space in Rennes die morgen begint. Zij hopen ook te spreken met president Hollande die eveneens een bezoek aan Space in zijn agenda heeft staan. De bonden zijn woedend en vinden dat het personeel 'de rekening moet betalen voor de wandaden van de directie'.

De betrokken vijf vestigingen worden overgenomen door de andere grote Franse kippenbedrijven Duc en LDC en door de agrarische groep Glon Sanders, terwijl voor één bedrijf een overnamevoorstel van Doux zelf is aanvaard. Bij de overgenomen bedrijven verdwijnen echter steeds tussen de 100 tot 270 banen. Voor drie van de acht bedrijven van de divisie hebben zich geen overnamekandidaten gemeld waardoor die geluiqideerd zullen worden. De overige activiteiten van de groep, waar nog eens 1.700 mensen en enkele honderden uitzendkrachten werken, hebben al eerder tot 30 november uitstel gekregen van de rechter.

Laatste reacties

  • morygo40

    Dat heb je met plof kippen die ploffen vroegof laat

  • B bob

    Deze oplettende ondernemers trekken hun kapitaal op tijd uit het zinkende schip en bouwen een vestiging in Oost Europa onder een andere naam . Daar is momenteel en in de toekomst het grote geld te verdienen.

Of registreer je om te kunnen reageren.