Pluimveehouderij

Nieuws

Ben Dellaert nieuwe vice-voorzitter IEC

Londen - Tijdens de jaarlijkse conferentie van de International Egg Commission (IEC), deze week in Londen, is Ben Dellaert benoemd als vicevoorzitter.

De IEC is de mondiale vertegenwoordiger van de eiersector en onder andere gesprekspartner voor de FAO en de OIE. Ben Dellaert is secretaris van het Productschap Pluimvee en Eieren en het Productschap Vee en Vlees.
De International Egg Commission heeft als doel om kennis en informatie te delen over alle onderwerpen die de eiersector aangaan en die bij kunnen dragen aan de verdere ontwikkeling van de sector. Alle landen die van enige betekenis zijn, zijn lid van de IEC.
De IEC, met een bureau in Engeland, houdt twee bijeenkomsten per jaar, waarbij alle leden elkaar treffen. Tijdens de bijeenkomst deze week in London ontmoeten meer dan 450 CEO’s van bedrijven en organisaties uit de hele wereld elkaar.
De laatste jaren is Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) een speerpunt van de IEC. Tijdens de conferentie discussiëren sprekers en deelnemers over de laatste ontwikkelingen en trends die de wereldwijde eierindustrie beïnvloeden, zoals duurzame consumptie, milieu-impact van de eieren, de impact van vogelgriep in Mexico, de impact van de Europese dierenwelzijnsrichtlijn en onderzoeken op het gebied van ei en voeding.

Of registreer je om te kunnen reageren.