Pluimveehouderij

Nieuws 2707 x bekeken 26 reacties

Acute snot op leghennenbedrijf in Oirle

Zoetermeer - Op een leghennenbedrijf in Oirlo (Limburg) is een besmetting met infectieuze coryza (acute snot) vastgesteld. Dat heeft de Gezondheidsdienst voor Dieren aan het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) meegedeeld.

Het betreft een bedrijf met twee stallen met kooihuisvesting met in totaal 49.000 hennen. Om verspreiding van de besmetting te voorkomen is het bedrijf verplicht om hygiënemaatregelen te treffen zoals die zijn voorgeschreven in een “coryzaprotocol”.
In een gebied met een straal van 3 kilometer zijn drie andere pluimveebedrijven gevestigd met kooi- of scharrelhuisvesting. Omdat binnen een straal van 1 kilometer rondom het besmette bedrijf geen bedrijven zijn gevestigd die pluimvee buiten houden is het instellen van een afschermgebod achterwege gelaten. 
De laatste melding van de ziekte was in mei dit jaar. Toen werd coryza op een biologisch pluimveebedrijf met 4.280 hennen in Borssele vastgesteld.

Laatste reacties

 • l coumans

  B Bob kom d r maar in

 • B bob

  Inderdaad L Coumans, die extreem veilige en schone plofkippenstallen zijn niet zo goed als het gaat om Natuurlijke weerstand. Gewoon zorgen voor een leefbaar klimaat en met een normale bezetting werken voorkomt het overmatig gebruik van preventieve medicatie. ( antibiotica vernielt het immuunsysteem/darmflora en maakt elk levend organisme weerloos tegen pathogenen)
  Hoelang duurt het nog voordat de hele reguliere pluimveesector zichzelf de nek om draait ?

 • mazzel1

  Laatste zin van het artikel goed gelezen bobke?? Je bent wel vroeg opgestaan in Texas om je bericht te plaatsen. Bedankt dat je zo meelevend bent met de Nederlandse pluimveehouderij!

 • l coumans

  ja mazzel 1 maar ehh kooikippen houden is toch de veiligste manier van kippenhouen?????????

 • Ross

  Nogmaals B Bob kip zonder kop goed lezen biologische kippen ja ja. Al vroeg wakker zeker op je flatje 15 hoog.

 • klaasKip

  bobbie je gaat weer de mist in het zijn kooi kippen geen slachtkuikens plofkippen in de kooi het moet niet gekker worden met die vent.

 • B bob

  Pech1 , Ik ben niet solidair met de mensen die gewoon tegen beter weten aan dierfoltering doen. Dus je hoeft van mij geen begrip te verwachten.
  Sorry klaaskip maar ik schuif voor het gemak alle dierfolterpraktijken op een hoop . Ik hou zelf mijn sterke Biologische Kippen onder een overdekte uitloop en nog maar extreem weinig uitval gehad door wilde vogels . Ik ben geen voorstander voor onoverdekte vrije uitlopen ( nooit geweest)

 • klaasKip

  Ja Bobbie dat is wat je doet voor het gemak maar dingen aannemen die niet kloppen je kan beter je zelf eens echt verdiepen in de sector zodat je geen onzin meer schrijft. weet je wat echt dierfoltering is dieren onthouden van de best mogelijke medicatie als ze ziek zijn.

 • B bob

  Dus het is prima als je Weerloze dieren uit winstoogmerk in een gevaarlijke omgeving plaatst met duizenden medeslachtoffers ? Vervolgens de volksgezondheid in gevaar brengen door de dieren die eigenlijk geruimd zouden moeten worden behandelen met de essentieele Humane geneesmiddelen is ook fatsoenlijk ?

 • klaasKip

  Bobbie wat voor gevaarlijke omgeving een moderne goed ingerichte stal, als jij dat als gevaarlijk beschouwd is niet mijn probleem. Is dieren ruimen dan geen dieren mishandeling , enkel alleen omdat de mens vind dat hij meer recht heeft op geneesmiddelen dan het dier.

 • B bob

  Klaaskip , wil je nu echt beweren dat de Bio-industrie veehouders eigenlijk meer gevoel hebben voor dieren dan Biologische Veehouders ?
  Wie wil je nu iets wijs maken ?
  Ik ruim de zwakke kippen op dus hou de kadavers niet in de stal zodat ze alle andere dieren aan kunnen steken . Als je 100.000en dieren hebt lopen is het selecteren van de zwakke dieren niet echt eenvoudig dus pompen de reguliere ondernemers de dieren vol pre-medicatie.

 • klaasKip

  Je weet je echt geen raad meer he bobke je gaat dingen door elkaar gooien
  selecteren is iets anders dan ruimen, daar komt bij dat jou bewering van antibiotica gebruik in de biologische sector minder is dan regulier niet klopt de grootste gebruikers van antibiotica zijn de biologische dier houders ze ontkennen dit natuurlijk hierbij staat hun imago op het spel.

 • klaasKip

  wat het gevoel betrefd voor dieren kan ik niet over oordelen idereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden en gevoel kan je niet oproepen, wat ik wel weet dat de reguliere dierhouder als realist naar zijn dieren kijkt en de biohouder als idealist als ik dan toch moet kiezen doe mij maar de realist.

 • Ross

  Klopt klaaskip biologische kippen met uitloop nogal wat problemen o.a. Cocc./blackhead/wormen/dioxine. Moeten regelmatig gekuurd worden tegen wormen. Veel beter is dieren met een overdekte uitloop d.w.z. Een wintergarten. Enkele mensen hebben hier ideeën over de sector die totaal uit hun verband gerukt zijn. Iedere ondernemer gaat met respect om met zijn dieren zonet zal hij ook geen boterham kunnen verdienen. Er leiden meerdere wegen naar Rome.

 • B bob

  Voor een realist ben je erg bezig met de waarheid verdraaien klaaskip. Mevrouw ro(ss)vato gaat hier lekker in mee.
  Met de Feiten ontkennen red je het echter niet en ik weet niet preceis wie je op deze website zo krampachtig op het verkeerde been probeert te zetten .
  De EU is klaar met de walgelijke bio-industrie en dat is de Consument ook zodra de buitenlandse bedrijven SCHONE voordelige producten gaan leveren via Lidl/Aldi/Metro/Emta/Marqt etc.etc. Tip van een Nederlanse Biologische Boer waar ik mee mail over de actuele marktsituatie : Kijk op de achterpagina van de Lidlfolder van volgende week.

 • B bob

  Kijk overgens gerust op de Skal Website voor informatie betreffende de regelgeving omtrend het Antibiotica gebruik. Controle op het gebruik van antibiotica is kinderlijk eenvoudig (een stukje vlees in een kweekschaaltje met bacterie cultuur )
  'Ik ruim de zwakke kippen op'schrijf ik in # 11 en dat is selecteren Klaaskip
  Selecteren is inderdaad iets anders als een stal ruimen .

 • Bison

  Mischien is Ross wel zo kippig dat ie het verschil niet(meer) kan zien tussen gezond en ziek,..stal leegruimen is voor hem de beste oplossing.

 • B bob

  Hi Bison, Ik krijg mail van de beheerder en veel reactie's zijn al verwijderd dus is het bijna tijd voor een ander ip adres . Het is prettig om hier een medestander te hebben.
  (Je herkent mijn style wel bij het volgende profile)

 • Bison

  B Bob ik heb het gezien(reacties uitgegumd),..ik heb de indruk dat ik een verkapte waarschuwing kreeg?.(niet zeker)

 • B bob

  Zeker weten dat je een waarschuwing hebt gehad Bison! Deze site is van Reed elsevier en de Beheerder is zeker geen voorstander van de Bio-industrie maar we moeten wel de sfeer prettig houden voor de bedrijven die hier adverteren. Anders gaat de site uit de lucht en heb ik helemaal geen doel meer in mijn leven :-)
  Door heel gericht steken onder water te geven weet ik wel wie aan de draadjes trekken bij deze Website . Het was ook erg leerzaam om met de Dierfolteraars in Nederland te sparren. Groet !

 • Ross

  B Bob kip zonder kop en in mindere mate Bison, loop maar weer weg.
  Worden er te veel waarheden geschreven en past het niet in jullie plaatje loop dan maar weg of steek je kop maar in het zand.
  Vele mensen samen met mij hier geven jullie de feiten helaas voor jullie met zo vele dat jullie de waarheid niet meer kunnen verdraaien.
  Heb respect voor je medemens en loop altijd niet te schelden en te beledigen.

 • B bob

  Sorry mevrouw ro(ss)vato maar zo gemakkelijk kom je niet van mij/ons af !
  De kortzichtige reactie's en verdraaide feiten van jouw kant zullen ten alle tijden beantwoord worden met feitelijkheden en op een gegeven moment zal ook jij moeten inzien dat de bio-industrie gewoon een erg nare sector is om voorstander van te zijn of deel van uit te maken.
  Kun je overgens een of meer van de waarheden van jou herhalen want die leugen zijn mij even ontgaan aangezien er alleen maar gewauwel uit jouw toetsenbord komt.

 • Bison

  Ach ross jij hebt eigenlijk geen eigen mening en lult gewoon mee met de meerderheid van de 'sheeple'.
  I feel sorry for je

 • crisismanager

  laat een reguliere pluimveehouder z'n kadavers liggen in de stal waar haal je het vandaan.wij zijn gewoon nog veel scherper naar diergezondheid toe.heb maar veel respect voor ons, wij kunnen veel meer kippen verzorgen dan jij(je hebt er geen maarja).en nogmaals nee daar hebben we geen antibiotica voor nodig ,gewoon op tijd bij zijn.en ja wij hebben evenveel gevoel voor onze kippen als een biologische pluimveehouder.denk jij dat biologische kippen elke dag allemaal op de schoot gepakt worden. elke boer zorgt voor z'n dieren in welke vorm van houderij dan ook.

 • klaasKip

  Buffalo harrie , dat heb je goed verwoord.
  B Bob dat jij als idealist denkt dat wij de waarheid verdraaien kan ik nog wel begrijpen ,maar dat jij denkt dat Skal niet toe staat dat er antibiotica gebruikt wordt heb je toch echt ...... in je ogen Skal staat toe 3x per ronde antibiotica te gebruiken ( dit omdat ze niet beticht willen worden van dieren kwelling) en omdat er tegen woordig 3 soorten antibiotica zijn met 0 wacht dagen is dit voor Skal niet meer te controleren 3x 0 = nog steeds 0 .Als dit niet in jou ideal straatje past moet je mij niet beschuldigen van de waarheid verdraaien de idealist winkeld selectief in de waarheids winkel, de realist zoekt naar de waarheid en handeld daar naar.

 • Ross

  Klopt het enige wat ze doen is zichzelf naar de mond praten.
  Als je feiten duidelijk aangeeft en het past ze niet gaan ze beledigen/schelden en de boel verdraaien.
  Eigenlijk zijn het zielige mensen die in het niets leven.
  Vinden zichzelf wel erg goed!!!(blijf in de spiegel kijken).

Laad alle reacties (22)

Of registreer je om te kunnen reageren.