Pluimveehouderij

Nieuws

Vietnam verscherpt grenscontrole door vogelgriep

Hanoi - De Vietnamese premier Nguyen Tan Dung heeft de veterinaire autoriteiten gevraagd de grenscontroles in het land te verscherpen als gevolg van de vogelgriepuitbraken.

Sinds het begin van dit jaar heeft het vogelgriepvirus zich verspreidt over twintig Vietnamese provincies. De ziekte is nog niet onder controle. Om te voorkomen dat het virus met geïmporteerd pluimvee het land binnenkomt wil de overheid de grenscontroles strenger maken. Extra aandacht is er voor illegale smokkel van vogels. Volgens de premier is de slechte controle aan de grens één van de oorzaken dat de vogelgriep niet goed kan worden bestreden en steeds weer opduikt.

In 2011 dook het virus op in 22 provincies in Vietnam. Bij deze uitbraken werden meer dan 151.000 stuks pluimvee preventief geruimd.

Of registreer je om te kunnen reageren.