Pluimveehouderij

Nieuws

Vervoersverbod vogelgriep Hagestein opgeheven

Den Haag - Het vervoersverbod dat is ingesteld rond een kippenbedrijf in Hagestein (Utrecht) in verband met een milde (laag pathogene) vogelgriep wordt op 3 september 9.00 uur opgeheven. Dat meldt het ministerie van ELI.

Op 10 augustus 2012 werd in Hagestein (Utrecht) bij een legkippenbedrijf met vrije uitloop het milde vogelgriepvirus aangetroffen. Deze variant van het virus (H7N7) vormde geen bedreiging voor de volksgezondheid.
Binnen een zone van één kilometer rond het bedrijf geldt een vervoersverbod geldt voor pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel. Deze wordt aanstaande maandag opgeheven.
De leghennen (38.000 stuks) op het bedrijf zijn op 11 augustus door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geruimd.

Of registreer je om te kunnen reageren.