Pluimveehouderij

Nieuws 63 reacties

Tienduizenden kippen in problemen door hitte

Afferden - Zo'n 50.000 kippen in een stal in het Noord-Limburgse dorpje Afferden dreigen zondag als gevolg van de hitte te stikken.

De boer heeft de brandweer gealarmeerd. Die gaat de stal met water koelen, maakte de brandweer bekend. De stal wordt weliswaar geventileerd, maar dat is bij de heersende temperaturen onvoldoende. Een klein aantal kippen is inmiddels al dood.

Laatste reacties

 • Brunen8255

  Vast niet de enige.... Sterkte kippeboeren het wordt een zware dag

 • agratax2

  Hebben de anti (mega) stallen mensen weer een stok om de hond te slaan. Het is erg voor de dieren en de betreffende boer, maar het kan zijn weerslag hebben de landbouw (toekomst). Waarom geen water gekoelde lucht via de ventilatie in de stal brengen?

 • Noordam2

  waarom geen sproeiinstallatie op het dak??
  schandalig om zo in het nieuws te komen, enkel en en alleen door gemakzucht of zuinigheid
  de enige remedie tegen dat soort vandalen is ze zelf opsluiten in een bl;oedheet hok

 • B bob

  Hebben de anti gigastallen griezels niet een sterk punt Agratax1 ?
  De klimatogische omstandigheden in een enorm stallencomplex is enorm moelijk goed te sturen in de practijk . Theoretisch klopt het wel maar wat doe je tijdens een storing ? Dan leggen meer dan een miljoen dieren het loodje.

  monsatan heeft een kip gebouwd die de koudbloedigheid van een slang heeft gekregen door GM en clone technieken. Dan is het geen probleem meer om in de zomer of in de warme landen veel kippen op een hoop te proppen.
  Het bloed van de kip bevat tevens uit 'bak en draad'dus na de slacht is het vlees panklaar.

 • leo,s vriend

  @Noordam, sproeiinstallaties op het dak kunnen het probleem verergeren als die niet perfect werken,de luchtvochtigheid in de stal kan omhoog gaan en dan heb je pas echt een probleem.

 • gerard364099

  morgen op alle kantoren airco uit en gewoon ventileren word het een mooie broeikast weet men hoe het voelt en dat de boer in kwestie zijn best doet om temp. goed te houden

 • agratax2

  Als morgen blijkt dat er een behoorlijk aantal dieren het lodje heeft geled is dit weer extra stimulans voor de ant intensieveveehoudrij om een verbod uit te vaardigen op mega (wat dat ook is) stallen. Ja om zelfs de hele tak maar op termijn te elimineren, net as met de bont sector.

 • Sjoerd Spiekker

  Weet uit ervaring, dat t rotwerk is, dus bij deze: sterkte!

  Klimaatbeheersing is inderdaad een vak apart, maar tegen 38 C (hoorde ik over een ander bedrijf) is geen systeem opgewassen, daar is koeling door vernevelen nog te zwak. Daar is t enige wat helpt een regen installatie of de brandweer....

 • B bob

  Mega Serrestallen zijn de oplossing voor dit soort calimiteiten . Gewoon de gevels openschuiven en de warmte is weg . Zelfs in Azie lopen de kippen met honderduizenden bij elkaar in foliestallen(kassen) omdat ze geen geld hebben voor de achterhaalde bouwstijl waar de Europeanen nu nog mee werken.

 • kbg

  oudste stalle meeste ventilatie problemen, nieuw stallen: goed systeem hele dag zo beetje 26 graden celcius, en dan is het buiten 34 graden,,

 • probe14

  Klopt Kraneburg, verschillende bedrijven hebben met slachtrijpe kippen de temperatuur ver onder de 30 graden kunnen houden, zeker met de nieuwste technieken zijn nieuwere stallen hier goed op ingericht.
  Ook wordt er goed door de slachterijen meegedacht en is er op tijd een lage bezetting te regelen door er meer en vroeger uit te laden.
  Excessen hou je altijd, maar dat geldt voor alles in het dagelijks leven.

 • Khalid en zijn maten

  Ieder pluimveebedrijf dat vandaag de dag fatsoenlijk mee wil draaien heeft 1 of meer noodstroom aggregaten,dus als de stroom uitvalt dan is er stroom van een aggregaat. Vleeskippen die tegen slachtrijp aanzitten produceren meer warmte dan 1-dagskuikens ( ja óók de bio-,eko, en uitloopkippen) Oudere stallen zijn nu eenmaal niet van goede isolatie voorzien,en ik vermoed dat de betreffende boeren óf bezig zijn met het bouwen van nieuwe stallen,óf de boeren hebben geen opvolger en zien daarom geen brood in dikke investeringen in nieuwe stallen . Jan met de pet in de stad neemt denk ik ook geen dikke hypotheek meer op als hij nog een paar jaar aan het werk is en dan pensioen krijgt.

 • B bob

  Khalid, Kippen met een uitloop hebben de mogelijkheid om buiten een plekje in de schaduw te zoeken bij een Fatsoenlijk bedrijf.

 • Khalid en zijn maten

  B bob,om dan de kans te lopen te worden opgevreten door een (beschermde) roofvogel,en 's nachts is er in de buiten uitloop de kans dat er (ook beschermd) een vos onder de afrastering doorgraaft die wel zin heeft in een lekker kippetje...Gistermiddag was het hier 35 graden in de schaduw van een hele grote eikenboom en geen zuchtje wind,daar kan zelfs een buitenkip op een 'fatsoenlijk'bedrijf niet mee leven

 • leo,s vriend

  @B bob, wat noem jij een fatsoenlijk bedrijf? Ik ken meerdere biologische bedrijven in alle sectoren en er is er geen een die aan een meerderheid van de dieren schaduw bied.

 • Khalid en zijn maten

  b bob,dan is de warmte hier in Nederland ook nog van een meer vochtige soort als die bij jouw in Texas,toen ik in Texas werkte hadden we bij 42 graden gewoon een lange broek aan,en gingen voederbakken lassen in de 'shop'die gebouwd was van metalen golfplaten! de humidity in Texas is gewoon niet zo hoog als hier,en dat weet jij ook wel als 'alleswetende' Nederlander in Texas...Ik zou zeggen get your horses and put them in front of the wagon and make a environmental friendly trip door het mooie landschap daar inplaats van achter de laptop in yer airconditioned livin' je leuke verhaaltjes hier te spammen! Als je daar bij the big Texas farmers ook zulke verhaaltjes verteld ,zul je wel snel een 'loner'worden!

 • B bob

  Khalid, een Biologisch pluimveeboer zal best eens een kip kwijtraken door een roofdier . Dat is de natuur . Daar neem je als ondernemer gewoon extra maatregelen voor . Je mag een net ophangen en schikdraad gebruiken .

 • B bob

  mts, De massale intensieve Biologische bedrijven in Nederland hebben inderdaad hun stal net zo dat ze een skalnummer kunnen krijgen. De ECHTE Biologisch pluimveehouder bied voldoende schaduwplekken aan een dier dat bekent staat als een struikdier en geen zonnebraaddier.

 • Aad Baars

  Ik was vrijdag nog bij een offokbedrijf voor biologische leghennen en bijna alle hennen stonden buiten in de schaduw van de wilgen die aan de zonkant geplaatst zijn . de Dieren die binnen blijven worden elke dag geinspecteerd en bij twijfel in de ziekenboeg gezet. Die dieren hebben meestal iets onder de leden. De Boer die nu deze stal runt huurt in belgie de reguliere stallen die niet meer rendabel zijn in belgie en past deze dan aan aan de Biologische regelgeving. Hij kan de enorme groei van de Biologische sector niet bijbenen.

 • zozo

  Zouden braadkuikens dan wel tegen zon kunnen?

 • B bob

  Als bij een kip de temperatuur van bloed boven de 38 graden komt is het voorbij voor het dier De enige plek waar het dier zijn lichaamstemperatuur mee kan verlagen is de borst . Dus graven ze in de vrije natuur een kuiltje en gaan darin liggen.als het te warm is . In een stal zonder uitloop is deze mogelijkheid er niet en is het dier afhankelijk van de luchtbehandeling.

 • Nines

  Ochja Biologisch is weer de oplossing. De oplossing voor alles... Als mens ga je zelf met de warmte ook binnen zitten, puur omdat je dan al uit de brandende zon bent. Als je een beest de mogelijkheid geeft om in een goed geventileerde stal te gaan zitten of om in de brandende zon te gaan zitten, dan zullen ze echt niet in de brandende zon zitten. Bovendien is biologisch ook rotzooi. Die kippen lopen continu over het zelfde stuk uit. Die rotzooi die je dan in de grond krijgt aan dioxines en salmonella java lijken me ook een geen pretje voor dieren. Feit is gewoon dat 38 graden een belachelijke temperatuur is. Of je nou biologische boer bent of een boer die zijn kippen binnenhoudt. Als je voor 5 kuub per kilo ventileert zou dat in theorie voldoende moeten zijn. Tenminste tot 35 graden. Bovendien hebben de meeste boeren wel iets van een koelinstallatie. Als je vernevelt naast je 5kuub ventilatie dan verwacht je geen extra uitval. Komt deze wel; dan heb je lijkt me voldoende gedaan. Dat ze van boven nou bepalen dat er een 38 graden moet zijn.. tsjah.. dat had niemand voorzien.

 • B bob

  Als je goed leest zal je zien dat ik het over de temperatuur van het bloed van de kippen heb en niet de omgevingstemperatuur . Biologisch is rotzooi voor de ondernemers die niet Biologisch produceren en de Biologische ondernemers het succes niet gunnen.Kijk het filmpje van de Veehouders die onlangs omschakelde dat vandaag geplaatst is . Gewoon met minder dieren een tevreden gevoel hebben . Super!!

 • Nines

  Ik gun iedere biologisch ondernemer zijn succes, want uiteindelijk bedrijf je dezelfde tak van sport. Ik vind het alleen zo jammer dat dezelfde takken van sport elkaar altijd zo afkatten. Dat de gangbare veehouderij als een stel criminelen word afgeschilderd; waarom moeten biologen dan nog met fluwelen handschoentjes geaaid worden? De hitte heeft de dood van die duizenden kuikens veroorzaakt; niet het biologische of niet-biologische verhaal. Gangbare en biologische veehouderij hebben allebei vraagtekens. Maar gangbare veehouderij is geen dierenmishandeling zoals vaak word gesuggereerd. mocht dat werkelijk zo zijn dan zouden de kippen na de eerste week al dood in de schuur liggen en had de boer geen opbrengst.

 • leo,s vriend

  B bob, Die 'echte'biologische bedrijven van jou zijn vaak afbouwers en idealisten die aan het eind van de rit de deur sluiten omdat ze geen levensvatbaar bedrijf hebben, dat is NIET duurzaam.
  De werkelijk echte duurzame biologische bedrijven met visie zien in dat ze moeten opschalen om uberhaupt te overleven.
  @Aad baars,die dieren die iets onder de leden hebben krijgen een tik en gaan de ton in voor ze de hele koppel besmetten,aanrommelen met zieke opfokdieren is spelen met vuur.

 • B bob

  Nines, Biologische kippen hebben een betere kans om een hittegolf te overleven dan het reguliere collega's Ga zelf maar eens in een sauna zitten terwijl je met een langdurige anyiboticakuur bezig bent . Dan moeten ze je er na een korte tijd uit slepen en afvoeren naar het ziekenhuis. De Biologische ondernemer is meestal een rustig TEVREDEN Mens en die zal niet snel een Reguliere collega's aanvallen op zijn tekortkomingen. de Reguliere achter de feiten aanlopende ondernemer ziet momenteel in dat hij niet meer zo makkelijk zijn geld kan verdienen omdat op het internet alle mistanden aan het licht komen. Tevens ziet deze ondernemer dat zijn Biologische collega gewoon een dikbelegde boterham heeft . Dan krijg je natuurlijk veel Boeren die uit frustratie beginnen te schoppen tegen alles wat met de moderne manier van produceren te maken heeft . Alle andere ondernemers op deze planeet geven de klant waar hij om vraagt en de Land en Tuinbouwers hier laten de winstgevendheid van het Bedrijf afhangen van wat de levensmiddelenindustrie voor hun over laat en kan daardoor niet innoveren .

 • zozo

  B Bob eens.@Menkhorst je lijkt wel een voervertegenwoordiger,wat een lul verhaal.Levensvatbaar is er maar een en dat zijn de meevreters die hebben het meeste zorg over de schaalgrootte.Mijn mening is simpel over schaalgrootte,kun je je eigen voer niet produceren voor driekwart en draai je niet biologisch ben je geen boer,geen mest rechten geen productie.Kun je je eigen uitbreiding niet uit eigen winsten betalen heb je ook geen recht van produceren.DE meeste erfbetreders hebben zorg over hun eigen boterhammetje en niet van de boer.Ook de angst van de reguliere overgefinancierde intensieve veehouderij op dierziekten wordt het de biologische sector door hun zogenaamde grote collega gedwongen om ook broeder te worden in het piramidespel.Alles onder een dakje,kunnen ze straks hun grote bedrijven ook ombouwen naar ....biologisch(soort van).Lekker afhankelijk ondernemen.

 • B bob

  De reactie van zozo onderstreept mijn verhaal .
  erfbetreders kijken hier in Texas gelijk in de loop van een riotgun . Als je dan niet gaat rennen kun je je verhaal kwijt maar kom niet opnieuw langs als je de boel hebt bedonderd want dan verdwijn je in de mesthoop . In Nederland mogen oplichters gewoon terug blijven komen.

 • Mozes

  B bob, een biologische boer is een rustig en TEVREDEN mens die niet snel collega's aanvalt? Ik zou hier uit kunnen afleiden dat u een super intensieve mega boer bent.

 • B bob

  Spuit elf geeft modder ! Ik ben al enige tijd aan het rentenieren na een mooie loopbaan als Biologisch Boer en ben erg tevreden met jouw krampachtige gestuntel . Ook jij onderstreept mijn verhaal keer op keer.

 • Nines

  B Bob,

  niet om het een of ander maar wij hebben onze koppels grotendeels zonder antibiotica. Ook nu met deze hitte waren wij antibioticavrij; maar dat heeft niet kunnen voorkomen dat wij toch grote uitval hebben gehad. Bovendien hebben de biologen door deze hitte ook wel uitval gehad. Alleen door dat jullie minder opzetten lijkt het aantal veel minder. Wanneer je naar percentages kijkt zal het verschil veel minder groot lijken. En jij renteniert, oftewel je hebt een afbouwend bedrijf gehad. Onderstreept dus de reactie van Menkhorst. Waarom hebben alle biologen de visie om gangbaren ook biologisch te krijgen? daar is geen ruimte voor en geen vraag naar. Als iedere boer biologisch gaat boeren, zullen de prijzen weer keihard kelderen. Dan krijg je wederom een hongerloontje. Dus ja misschien dat er nu meer verdient word in dat gedeelte van de sector; maar uiteindelijk zal daar paal en perk aan gesteld worden. Gangbaar boeren is voor mij niet de perfecte oplossing; maar biologisch boeren is dat nog minder. Normaliter zijn wij als gangbare boeren bijzonder tevreden; maar met deze hitte krijg je gewoon een gevoel van machteloosheid. Zo zullen ook veel verpleegsters een gevoel van machteloosheid hebben omdat er veel ouderen zijn gestorven door de hitte. Geen kwestie van opeenhopen en eigen schuld; maar ' de schuld van de zon en de warmte'. Iets waar niemand wat aan kan doen dus.

 • B bob

  Jij bent geweldig goed in het verkeerd interpreteren van mijn woorden en je zal daar wel een motivatie voor hebben . Bijna antibioticavrij is als bijna een vliegtuigramp overleven. Die nare Biologen waar jij het over hebt hebben inderdaad de leefomstandigheden beter geregeld en doordat ze met minder dieren per M2 werken is de warmteproductie in de stal lager . Wanneer bij een reguliere achterhaalde stinkstal de brandweer gebelt moet worden scharrelen de Biologische kippen onder de zelfde weersomstandigheden gewoon rustig verder.
  Dat ik rentenier wil niet zeggen dat ik niet meer rond kon komen in de Biologische sector maar dat ik de hele toko gewoon voor een mooi bedrag kon verkopen aan mijn Kinderen . Die hebben nu zelf allemaal een bedrijf dat net zo groot is als het bedrijf dat ik aan hun gezamelijk verkocht en de groei zit er lekker in.
  Blijf vooral rustig de zon de schuld geven van alle dode dieren en jezelf wijsmaken dat je als land en Tuinbouwer niets meer kan verdienen als je gezamelijk de chemische troep uit de voedselkringloop haalt. Biologisch is dan gewoon weer regulier en chemische/GM teelt heet dan chemische/GM teelt zoals hier in the States. Vergeet niet dat Karma nooit slaapt en je te laat bent als je berouw krijgt. Het zijn overgens niet de Biologische ondernemers die graag veel concurentie krijgt van de reguliere overstappende ondernemers maar stieken is het de MAATSCHAPPIJ die het wangedrag niet meer pikt.

 • Mozes

  B Bob, u gaat zich als voormalig biologisch boer hier op het forum te buiten aan beschuldigen en aanvallen van anderen. Vaak zelfs zo grof dat u de fatsoensnormen overschreid door te schelden en te beledigen.
  Als ik u dan zie verklaren dat een biologische boer een rustig en TEVREDEN mens is hebt u toch iedere geloofwaardigheid verloren.

 • Nines

  BBob, Blijkbaar wil u niet zien dat elke boer met kippen tegen slachtgewicht aan last heeft gehad van extra uitval. OOK biologische boeren. Onze stallen stinken niet. Dat er zelfs burgers zijn die zeggen goh joh, zitten hier kippen in? dat had iker niet van gedacht. Bovendien heeft een kip antibioticia nodig als het ziek is. Als een beest ziek is geef je het medicijnen. net als dat een mens naar de dokter gaat met een blaasontsteking en daar een antibiotica voor krijgt. Niet preventief, niet overtallig. Juist beesten niet geven wat ze nodig hebben zou pure mishandeling zijn. Onze koppel had dit keer geen antibiotica. Dus dat zal zeker niet het probleem geweest zijn. Bovendien was onze stal erg leeg. Ze zaten nog niet op maximaal groeigewicht en er zijn extra veel uitgeladen om de kippen de ruimte te geven. Een collega met een beter leven ster (waar dus meer ruimte in de stal is voor de kippen) heeft ook bijzonder veel dode kippen kunnen rapen. De activisten bazuinen onwaarheden. Burgers weten niet of ze dat moeten geloven, maar als jij ze rustig vertelt dat de bio-industrie zo gek nog niet is dan zijn ze best bereid om zich niet zo in de luren te laten leggen door de winkels en fors meer te betalen voor net zo veel. Want je mag als bioloog iets meer krijgen voor je vlees; maar het is de supermarkt die het meeste profiteert. Daar werk je voor, voor de supermarkt. En voor dat jij dan een rustige tevreden boer bent, heb ik daar tot nu toe weinig van gemerkt.

 • B bob

  Laat een Biologische Boer gewoon met rust en hij zal je niet lastig vallen . mozes Maar begin niet met het uitkramen van propoganda om je eigen achterhaalde productiemethode goed te praten want je krijgt de wind van voren . De Biologische Boeren die ik ken zijn minder laf dan de reguleire veehouders in Nederland die alleen voor unilever/ahold en de bank werken en hopen op begrip1 Kom in opstand en loop niet te janken als je ontevreden bent . Aanstaande weekend sta je op de bres te vechten voor je eigen sector of zit je met je duim in de mond op de bank te grienen. Aan jullie de keus. Ik heb die onzin van jou en nines niet echt doorgelezen want ik heb een leven!

 • B bob

  Ik denk dat de mensen achter mozes en nines veel tijd verdoen op Boerderij.nl Dit medium wordt voornamelijk door reguliere Land en Tuinbouwers bezocht en die mensen kun je niets wijs maken. Ga dus niet vertellen dat je zonder antibiotica werkt in de bio-industrie ( zit in het voer) en fictieve beter leven stallen waar enorm veel dieren bezwijken aanhalen is ook niet zinnig . Jullie moeten er samen voor gaan om een eerlijke prijs te krijgen voor de producten zodat er geld vrijkomt om fatsoenlijk te kunnen blijven werken.

 • Nines

  B Bob, welkom in 2012. Niemand krijgt wat hij verdient dus vechten voor een eerlijke prijs is de meest onzinnige bezigheid die je kunt hebben. En in jou ondertoon hoor ik aan dat wij alleen maar fout denken en achterhaald, maar wie zegt dat dat bij jou niet het geval is? Als biologisch werkelijk zo fantastisch is waren er wel meer lovende woorden over en werd er ook niet langer gezocht naar verbeteringen in de reguliere veehouderij maar dan zochten ze de oplossingen in de biologische veehouderij. Zolang daar nog geen sprake van is, weet ik dat ik niet verkeerd zit met mijn gedachtengang (en nee hiermee veronderstel ik niet dat jij dat wel zit; maar er is behalve zwart en wit ook nog een grijs vlak).

 • leo,s vriend

  B bob, Kom eens in nl kijken en verbaas je over het feit dat je mening/oordeel 40 jaar achter loopt bij de werkelijkheid.
  @zozo, Lulverhaal? de enige die wartaal uitslaat ben jij. Levensvatbaar betekend een bedrijf dat door de volgende generatie voortgezet kan worden(zie B bob z,n opvolgers) en hun een welverdiende boterham opleveren.

 • Khalid en zijn maten

  Ik vermoed dat B bob in Texas geen biologisch kippen bedrijf gehad heeft want zoveel kippen zijn daar niet en met de grootste pluimveeverwerker daar gaat het al jaren niet zo best.Ik kende in mijn tijd in Texas wel een vrij groot melkveebedrijf dat biologisch werkte (ook gezin met meerdere zonen),met koeien is op biologische basis wel te werken,kippen is toch wel een ander verhaal denk ik,gezien deze wat gevoeliger zijn dan koeien.

 • zozo

  Menkhorst,2000 opvolgers gezocht in de land en tuinbouwbedrijven,ik dacht Rabo rapportje.Hoezo duurzaam.Moeten de ouders ook nog hun kapitaal weggeven.Hoe groot en duurzaam moet je worden als je een boterham met beleg wil hebben en houden.Volgens mij wil jij de oude leer nog blijven verkondigen,maar de balans is de verkeerde kant op geslagen en hou jij hem maar tegen,succes met je vooruitgang in je tewerkstellings fabriekgedachte.

 • leo,s vriend

  Zozo, Wat een onzin,je hoeft niet groot te zijn om een boterham met beleg te hebben en te houden. Je moet goed boeren! Er zijn zat bedrijven van 150 koeien die minder verdienen als bedrijven met 75 koeien,en dat heeft niks te maken met financieringslasten maar met het perfect nakomen van je dieren.
  Geen maximale productie en fabrieksmatig handelen maar optimaal voor je dieren of gewassen zorgen zonder dier en grond uit te mergelen.
  DAT is duurzaam.

 • B bob

  Mis , ik ben regelmatig in Nederland om de oprichting van de Boerenbond 2012 voor elkaar te krijgen . Er is nog geen geschikte voorman opgestaan want iedereen heeft schik na wat ze Boer Koekoek hebben aangedaan in het verleden. Die ontwikkeling is door de industrie echt heel goed de kop in gedrukt .
  Kalid, jij doet het voorkomen dat je in alle continenten hebt gewerkt maar je weet niet dat er ook in the USA mensen zijn die grof geld neerleggen voor de eerlijke Hollandse producten die van onze bedrijven komen. Naast kip/rund/verken hebben we ook fruit en groente zodat mensen hier alles kunnen komen halen. KFC ontwikkelde een grote markt voor kip en daar profiteerde ik ook van toen in een grijs verleden starte .

 • B bob

  zozo, bedrijfsopvolging is al heel erg moeilijk in sectoren waar gewoon goed geld in is te verdienen maar als je het bedrijf van Pa wil overnemen en met de bank in onderhandeling moet gaan ben je gelijk genezen.
  De Nederlandse kleinschalige bedrijfje zal je in de toekomst vooral op foto's moeten bekijken want die gaan allemaal ten onder. De Europese overheden willen de voedingsvoorziening niet in gevaar brengen dus dansen ze naar de pijpen van de facisten in de voedingsindustrie. De koers staat op gesloten gigastallen met daaraan een slachthuis gekoppelt zodat de consument nooit meer heeft te horen van de ruimingen en problemen tijdens transport.

 • zozo

  Eens!@Menkhorst,En toch houden ze de hand boven die van 150 koeien,daar kan de periferie je meer aan verdienen en laten zich een hoop boeren dit zich aanpraten vooral na 2015 loskoppeling quota's,de stallen staan er al.Dat hebben ze mij op school al proberen bij te brengen 'de Wet van de afnemende meerobrengsten'.Ik heb er slechte ervaringen mee hoe harder je verdient hoe meer ze van je (laten)afpakken en de grote monopolisten zich eraan verrijken.Als je het doorhebt ben je vaak al te laat en no way back.Melkfabrieken/voerfabrieken/Slachterijen/Handelaren/Supermarkten zonder enige gene en vaak afkomstig uit onze eigen boerengelederen je zou ze toch....Ik ben wel met je eens dat als je goed boert en de kans krijgt je lasten terug te brengen je niet zo veel dieren etc.nodig hebt zo hoort het.Jammer dat er collega's zijn en mekaar de markt uit laten drukken en de derde hond loopt met de buit er vandoor waardoor de terugverdiencyclus steeds verder van je af komt te staan,duurzaam voor Jan L.. werken.B bob onderstreept het verhaal waar het naar toe gaat,blijf dan maar eens overeind.En samenwerken met zulke grote individualisten in collectief is ook al niet mogelijk omdat de industrieele periferie het voor het zeggen heeft.Inderdaad Fascisten.Het word hoog tijd dat we de taart op nieuw gaan verdelen,anders kun je maar beter wegwezen of hobbyboer worden en het kapitaal zelf verzilveren.

 • B bob

  Ik lees jouw pijn en voel mee in jouw onmacht ZoZo. Keep up the spirit!

 • Khalid en zijn maten

  B bob,tuurlijk leggen mensen in de USA grof geld neer voor Nederlande produkten,ik weet dat ze daar voor een zakje Hollandse drop bij de NL import winkel veel meer vragen als hier en toch word het verkocht . Maar wij ZIJN in Nederland en hier zijn de meeste Nederlanders nogal zuinig,want veel is in vergelijk tot de US duurder,denk alleen al aan de brandstofprijs...(elk gezin in NL heeft gemiddeld 2 auto's)Dus jij hebt ooit kippen geleverd aan KFC.Toen je daarmee klaar was ben je zeker kleinschalig begonnen met biologisch boeren,of heb je nog een tijd reguliere kippen aan KFC geleverd om nog wat financiële zekerheid te hebben...Ik heb een jaar of 7 in het north-east part van Texas gezeten, en daarna nog een aantal andere landen met grootschalige melkveehouderij,dus geen continenten zoals jij het noemt.

 • B bob

  Khalid, Ik heb nooit kippen aan KFC geleverd maar kon door de markt die ontwikkeld werd door dat afschuwlijke bedrijf wel kippenvlees gaan leveren aan de rijke bewoners van Dallas. Die mensen wisten heel goed wat er mis was in de Veehouderij en hadden graag een Hollandse kip aan het spit. Hollans was het omdat ik met Europese rassen en vakmanschap enorm lekkere braadhaantjes produceerde . Kom als je een gat in de markt zoekt als Pluimveehouder gerust naar the USA en je kan riant leven . Hollanders hebben de kennis in huis en houden van pionieren.

 • fokker1986

  sommige mensen hebben echt niet wat anders doen dan zeuren als ze met de fut zijn . maar ze vreten.er wel van mee !

 • B bob

  Jij zeurt niet en hebt te vreten . Waarom zit je achter de pc en sta je niet bij een van de 175 bedrijven die de consument proberen wijs te maken dat ahold een geweldig bedrijf is om aan te leveren. Heb je geen fut of is het angst.

 • boerepower

  ach bob hou je bek eens een x!!!

 • boerepower

  oke deze ^ reachtie zal ook wel verwijderd worden door beheerder, maar bob bedenk eerst iets nuttigs voor dat je iets zecht!

 • hvr

  Erg interessant om te zien hoe men reageert op B bob; als door een wesp gestoken. En eindigen met 'hou je bek eens' is wel het toppunt van onmacht. En dan B bob verwijten dat hij grof is? Hij is ongezouten en zeer kritisch, maar zelfs als nieuweling begrijp ik dat zijn verhalen vaak hout snijden. Pech als je dat niet wilt erkennen of daar niet tegen kan. B bob, ik heb respect voor je doorzettings- en incasseringsvermogen.

 • B bob

  Boerezwakte , de beheerder laat ook gewoon de domme opmerkingen staan .
  Hvr, Bedankt voor deze reactie. Ik draai al 45 jaar mee in de Land en Tuinbouw en ken de klappen van de zweep. Gelukkig hoef ik niet iedereen te vriend te houden en mag iedereen denken en schrijven wat hij wil.

 • boerepower

  tja als je aleen onzin heb te lulle houd dan gwn meteen je mond dicht jonge wat wat jij lult gaat nergens over,,,, aleen dat jij de eenigste op de wereld bent die het goed doet en je kan ook aleen maar negatief zijn over de beste ondernemer zelf maak je er gewoon een prutszooitje van nu ben je jaarloers op die toffe nederlandse ondernemers! ga trouwens ergens anders je aandacht vragen!!!

 • B bob

  Het is een goed idee van jou om hier te reageren boerepower ! je komt enorm sullig over met die door frustratie gevoede kritiek . kun je niet gewoon lekker in de zandbak gaan spelen of paaltjevoetbal gaan spelen/ Dit is een website voor volwassenen.

 • joannes

  B bob Aandachtvragers

  Er blijven natuurlijk altijd aandachtvragers. Zij kunnen het niet hebben, wanneer een ander in de spotlights staat en zullen, misschien door roddels, zorgen dat de ander van dat voetstuk valt, waardoor zij weer de kans krijgen om de aandacht op zichzelf te krijgen. Dit kan zowel positief als negatief uitwerken. Niet iedereen zal begrip hebben voor de aandachtvrager, waardoor deze weer op een andere manier aandacht zal proberen te krijgen.

  De mensen die negatief op de aandachtvrager reageren, zullen dan ook weer het slachtoffer van deze persoon dreigen te worden. Toch zijn er veel mensen die erin mee gaan, wanneer de aandachtvrager zich weer laat gelden, al is het alleen maar, om niet zelf het slachtoffer te worden van deze persoon. Uiteindelijk is de aandachtvrager alleen maar ongelukkig, de aandacht die deze persoon weet te vergaren is dikwijls niet gemeend en maar van korte duur. Er zal dus steeds weer iets verzonnen moeten worden om de aandacht op zichzelf te vestigen, of er zal weer een slachtoffer gezocht moeten worden.

 • B bob

  Je hebt mijn aandacht Johannes .

 • B bob

  Aandacht vragen is niet altijd negatief. Het gaat over het onderwerp !

 • boerepower

  doe maar lolig met je NIET volwassen ik ben 23 en weet wat ik zeg als ondernemer!!

 • B bob

  Hopelijk weet je ook wat verstandig is als 'ondernemer' boerepowerrrrrr

 • boerepower

  dat weet ik zeker, einde discussie veel succes met je bedrijf!

 • B bob

  Toch wil ik jou voor de toekomst veel succes en wijsheid toewensen Boerepower ! In dit geval ben ik ook klaar met praten Tot de volgende discussie en een goed weekend !

 • boerepower

  danku, zelfde

Laad alle reacties (59)

Of registreer je om te kunnen reageren.