Pluimveehouderij

Nieuws 2688 x bekeken 28 reacties

Supermarkt Deen krijgt jubelspotjes van Wakker Dier

Amsterdam – Vanaf zaterdag 25 augustus zal Wakker Dier op landelijke radio honderden malen te horen zijn met een radiospot waarin supermarkt Deen wordt gecomplimenteerd met hun overstap naar kip met een beter leven.

De radiospot is onderdeel van de ‘faming en shaming’ campagnestrategie van Wakker Dier waarin voorlopers in het zonnetje worden gezet en achterblijvers publiekelijk worden aangesproken.
Wakker Dier had de ‘jubelspotjes’ beloofd aan de eerste supermarkt die zou afstappen van de verkoop van conventionele kip. Supermarkt Deen kondigde deze week aan als eerste supermarkt te stoppen met de verkoop van deze kip en over te schakelen op kip met één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. De omschakeling vindt al grotendeels plaats in augustus en zal uiterlijk eind 2014 zijn voltooid.

Laatste reacties

 • B bob

  Hoeveel Boeren laten Ahold morgen zijn hoeveel schijt ze aan die hufters hebben. Komt er een gierspuit aan te pas of zit iedereen rustig op de bank ?

 • B bob

  B Bob neemt afschijt van Nederland en wenst de Boeren veel succes met de strijd voor rechtvaardigheid ! Laat je niet als loonslaaf behandelen als je een Ondernemer bent of ga als ZZP er aan de slag in een Megastal.

 • ikkethuis

  ik hoop dat je dan ook afscheid neemt van deze side, ik vind je reakties grof en kwetsend.

 • Khalid en zijn maten

  Ik vraag me eigenlijk wel af hoe al deze spotjes betaald worden,een paar seconden zendtijd op de landelijke radio kost vandaag de dag nogal wat....Zal vast wel weer ergens een geldschieter zijn die zulks betaald,misschien zijn er in de biologische,beter leven en 1 ster kip-sector die er aan meebetalen,om daarmee hun producten een groter marktaandeel te geven...Hier zal wel niemand het mee eens zijn,maar deze manier van werken van wakker dier begint een beetje te uitdagend te worden.

 • joannes

  Khalid dat heb je goed gezien, natuurlijk krijgt deze opinie groep, die zegt dierenbalngen te verdedigen, ergens geld om dit allemaal te financieren. En... zonder het bekent maken wie die geldschietes zijn, is het natuurlijk altijd verleidelijk om zo´n groep te steunen in ruil voor een beetje invloed. En mogelijk een beetje meesturen naar wat je je concurrent zou wensen. Daarom worden deze opinie groepen ook met fluwelen handschoenen benaderd. Ze opereren op de grenzen van democratie normen. In een democratie heeft iedereen een stem en kan die ook laten horen. En zodra je met een groep bent kan je die invloed aanwenden om beleid te beinvloeden. Nu met deze jubelspotjes campagne zijn ze dus voor hun ¨goede doelen¨ aan het jubelen maar proberen, met zo´n pracht positief woord als jubelen, ook natuurlijk meer medestannders en donateurs te krijgen. Zij maken het een kunst om via het woord en de publiciteit invloed te krijgen op en in de samenleving. En ze zijn succesvol, want de Supermarkten kunnen er al niet meer omheen. Zie vervolg

 • joannes

  Vervolg #5: Zodra we hun integriteit te discussie stellen worden ze vaak verbaal aggresief en heb je onvoldoende respect voor de natuur, dier en gezondheid. En dat terwijl ze vaak weinig ervaring met dierverzorging hebben. Een opinie veronderstelt ook geen kennis, het is een idee wat lekker en positief aanvoelt. Maar een opinie sluipt er in als een waarheid en dat is ook het gevaar van zoiets. Elk idee dient getoetst te worden, niet op hoe het aanvoelt en mogelijk jubelt, maar hoe het werkelijk werkt in de praktijk en of het werklijk zijn doelen van een respectvolle balans tussen mens en dier realiseert. En daarvoor zouden we ook kritisch naar een groep als Wakker Dier moeten kijken en hen toetsen op hun integriteit en werkelijke doelen.

 • B bob

  Staat de trekker met volle gierstuit af warm te draaien ? Of laten jullie zien hoe mak jullie op sukkeldraf naar de afgrond lopen om plaats te maken voor de gigastallen in eigendom van nestle/ahold/unilever/tesco/lidl/aldi/jumbo ?

 • troo

  wakker dier gooit zijn eigen ruiten in. de consument weet meteen waar de kip duurder is en dus deze winkel zal mijden. resultaat, afgelopen kwartaal alweer 2% meer kip geconsumeert. ga zo door.

 • schoenmakers1

  ik ben voor het milieu, dus de batterijkip

 • Maas1

  Wakker dier wordt die club niet geleid door Sjoerd van de Wouw euuhh is dat niet het vriendje van Volkert van de Graaf, eeennnn geeft deze club in Nederland dan aan hoe men moet eten en produceren??? Best wel bijzonder, want wakker dier heeft dat dan niet weer connecties met eehhh Partij voor de dieren??? Wat een apart land is Nederland eigenlijk,zijn jullie dan geen Democratie?? Wat vreemd dat jullie Wakker dier in de Food en Politiek als lijdraad nemen.Wat is er met jullie aan de hand,zijn jullie ziek in Nederland!!

 • Khalid en zijn maten

  Ik zit er aan te denken om maar eens te infiltreren in 1 van de dierlievende clubjes in Nederland.Ik weet bijna zeker dat de dierenvriendjes en vriendinnetjes ook vast wel zo'n forum hebben waarop je je gal kan spuien over overvolle honden asielen!Of nog beter ik ken wel een paar heel erg diervriendelijke dames in mijn omgeving (die niet weten wat ik precies doe) die ik wel kan paaien met mijn mannelijke charmes en die dan vast wel zover zijn te krijgen dat er eens een beetje onderzoek word gedaan naar de bijkomende risico's van het op een biologische of ekologische wijze houden van scharrelpluimvee op eenzelfde stuk land,waarvan de ondergrond waarschijnlijk al overbemest is en eventueel dioxines bevat.Het zou mij bijvoorbeeld al heel interessant lijken om eens te weten te komen hoe de traag groeiende scharrelvlees kippen ,afkomstig uit Frankrijk van een bedrijf uit de Achterhoek,als 1 dags-kuiken onderweg is in een klein vracht wagentje richting Nederland.Dan als deze kippen slachtrijp zijn worden ze in kleine hoeveelheden bij de verschillende bedrijven opgehaald,dus die kippetjes hebben dan toch ook transport stress,en hitte stress bij temperaturen van gemiddeld 25 graden zoals afgelopen weken?

 • Khalid en zijn maten

  Vervolg op #11.Dan zijn alle slachtrijpe kippen bij de kleinschalige bedrijfjes opgehaald,en hebben de eventueel aanwezige pluimveeziekte onderweg nog even verspreid,toen ze vanuit het kratje op de weg zaten te schijten....En gaan onderweg naar een slachterij in het Brabantse Uden waar deze kippen geslacht worden ,volgens de website van het desbetreffende ekologische pluimveevleesmerk..en uiteindelijk word het merendeel van het vlees op de markt gebracht in België en Frankrijk,omdat de Nederlandse consument niet van plan is om zoveel geld neer te tellen voor een kip die een 'goed 'leven heeft gehad...

 • politiek

  Ben maar bewust dat die gigastallen die samen in beheer zijn met de grote supermarkten, grote vleesfabrieken, grote financierders , grote voerfabrieken echt geen ruimte over laten voor de mening van de individuele boer/ondernemer al denken ze dat zelf. Ik denk dat dat men nog eens weet wat men de dieren ( varken ,kip , koe ) laat eten als men weer een vrachtwagen met voer laat komen. Alle mogelijke afval wordt er door gemengt door het voer en dan zou het duurzaam zijn ?? Ik heb zo mijn twijfels hierin.

 • B bob

  Schoenmakers1als je voor het milieu bent ben je tegen de consumptie van vlees aangezien elke vorm van industrieele productie van dierlijke producten een enorme belasting is van de Natuur. De Mensheid is de grootste milieuramp ooit en deze woekerd onverhinderd door tot een pandomie ( vogelpest? ) hier een eind aan maakt
  G.farm1, omdat een waanzinnige Pim vermoorde mag nooit iemand ooit meer de veehouderij op het wangedrag aanspreken. wat dan met de vrijheid van meningsuiting en het recht op eerlijke voorlichting ?
  Politiek heeft weer gelijk ;-P

 • John*

  ik ga ook liever op mijn eigen vlees jagen net zoals 10 000 jaar geleden. nu zijn we al zover dat we het vlees in de supermarkt maar in hoeven te laden. En als dat laatste toch moet dan maar op de minst miliru brlastende manier van produceren en dat is toch de intensieve. Als biologisch/ecologisch zo milieuvriendelijk zou zijn zou dit al lang veel breder uitgemeten zijn!. In amsterdam worden 500 000 duizend varkens per jaar gegeten. Dat betekent dat er rondom amsterdam 200 veehouderijen moeten verschijnen met elk 1000 vleesvarkens, 500 biggen en 150 zeugen in de open lucht. dat betekent dat er aan de rand van amsterdam om de 300 meter zo'n bedrijf moet komen om de varkens voor de stad amsterdam te produceren.

 • politiek

  John, en als je dan er nog goed wat antibiotica en hormonen over het voer gooit dan kun je de ziekenhuizen bijna al net zo goed langs die varkensstallen zetten van u. John , zelfs Universiteit Utrecht kan geen juiste beeldvorming krijgen antibiotagebruik.! John wat denk jij wat de reden zou kunnen zijn dat er uitslagen en rapporten hormoongebruik veehouderij door de shredder gaan. ?.

 • bankivahoen

  Als het al waar is politiek@, dan zou het zomaar kunnen zijn dat er misschien wel niets is gevonden?? Want als er steeds uitkomt dat er niets gevonden is dan zou de subsidie waterval wel eens op kunnen drogen? Harde bewijzen laten zien en aan de grote klok hangen of anders snaveltje toe!

 • politiek

  @ bankivahoen. Inderdaad. goed opgemerkt. Maar laat dan wel de uitslagen zien van die onderzoeken. Als er dan b.v. opstaat dat er niets gevonden is zoals u aangeeft dan kan je dat gerust bekendmaken. Als je wel de factuur mag ontvangen maar niet de uitslagen begin je toch wel te twijfelen of het inderdaad allemaal wel zo correct gaat.?. Dus bankivahoen , als je opdrachten geeft onderzoek voedselveiligheid , gewoon uitslagen bekendmaken.

 • Nines

  wat heb je aan onderzoeken van een universiteit. Tegenwoordig worden toch allerlei resultaten verzonnen. De waarde van een universitair onderzoek staat gelijk aan 0,0.

  Erg jammer dat supermarkten toegeven aan het geluid van niet-vleeseters die bepalen welk vlees er in de winkel moet liggen. Erg onlogisch dat ze niet naar het geluid van de werkelijke vleeseters luisteren en dat ze ook niet verder kijken dan hun neus lang is. Als ze eens met hun producenten om tafel gingen en de werkelijkheid gingen meten. Maar die omslag komt nog wel. Wie het laatst lacht lacht het best.

 • HvdR

  politiek, 1. waarom ben ik als opdrachtgever van een onderzoek verplicht om de resultaten ervan te publiceren? en 2. Waar haal je de onzin vandaan dat ik wel mag betalen voor iets waar ik zelf de opdracht voor heb gegeven, maar geen recht heb op het resultaat?

 • Mozes

  Reactie #16 van politiek laat mooi zien hoe hij met gegevens omgaat. In een ander artikel werd vermeld dat het antibiotica gebruik in verschillende landen moeilijk te vergelijken is. Wageningen UR en Universiteit Utrecht hebben onderzoek gedaan naar het antibiotica gebruik in verschillende landen en vastgesteld dat het heel moeilijk is een goed beeld te geven hoe het gebruik zich tegen elkaar verhoud. Er werd nergens gezegd dat men geen goed beeld heeft van het gebruik in Nederland. Toch wordt het door politiek in deze betekenis omgeredigeerd.
  Opnieuw heeft hij laten zien hoe onbetrouwbaar zijn beweringen zijn.

 • politiek

  Mozes, Is er dan een goed beeld van het antibiotica en hormoongebruik in Nederland ?. Dat is nieuws voor mij. Vooral als er gegevens door de shredder gaan , ook bij de overheid. Te gevoelig denk ik. Gebruik waar Mozes op doelt ?. Varken, kip, koe enz. en dan mogelijk ook nog in de leeftijdsgroepen. Bij een big zal er minder gevaar zijn voor gevaar bij de mens omdat de termijn langer is tussen gebruik en slacht. Evenzo bij de koe en kalf. Maar geef je die antibioticamelk van de koe aan de kalf dan kweek je resistentie. Het kalf is immers niet ziek maar krijgt wel antibiotica. Wel heb je aanzienlijk meer groeistimulering bij gebruik bij jonge dieren. ( big,kalf) Antibiotica wordt daarom ook juist bij die diergroepen gebruikt. Evenzo met hormonen. Gebruik bij juist de jonge diergroepen verhoogd de groei en controle is er eigenlijk niet op. Gebruik je de derde generatie antibiotica in de veehouderij dan is het uiteraard nog gevaarlijker voor de mens omdat er dan nog minder gerichte antibiotica,s overblijven voor de mens vanwege die resistentie opbouw. HvdR. Inzake die onderzoeken doel ik op onderzoeken die door de overheid en/of NVWA gedaan zijn. Dat zou mijn inziens openbaar moeten zijn.Tevens doel ik op onderzoeken die door jezelf gedaan zijn of althans de opdracht voor geeft omdat je iets niet vertrouwd. Je krijgt wel de factuur omdat je opdrachtgever bent maar je krijgt dus niet de uitslagen ! . ?.

 • HvdR

  politiek, in principe moeten onderzoeken door de overheid gedaan openbaar worden gemaakt (WOB) 'tenzij de Wob of andere wetgeving bepaalt dat de gevraagde informatie niet geschikt is om openbaar te maken.' http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kwaliteit-en-integriteit-overheidsinstanties/vraag-en-antwoord/wat-is-de-wet-openbaarheid-van-bestuur-wob.html
  Jij ziet in die laatste toevoeging natuurlijk een teken dat er onwelwillende zaken onder het tapijt worden geveegd, terwijl ik uit ga van het beginsel onschuldigheid totdat het tegendeel bewezen is.
  Over het punt dat je de gegevens van een onderzoek niet krijgt - nota bene als je zelf de opdrachtgever bent - kan ik je de volgende tip geven: Laat het niet door een overheid uitvoeren, want die heeft meer dan 1 belang, heeft meerdere petten op, omdat ze ook nog aan allerlei wetten en regels moeten voldoen, welke niet voor een willekeurig particulier bedrijf gelden.

 • politiek

  HvdR. Onderzoeken waar ik op doel , als je opdrachtgever bent , die zijn samen gedaan met de overheid. Dit om open en transparant te zijn naar elkaar opdat je geen discussie,s krijgt of de monstername, verzegeling, transport, enz. enz. correct gebeurt. De uitkomsten mag je niet hebben , wel de facturering dus. Zo open en transparant is men dus niet meer als het over voedselveiligeid en volksgezondheid gaat.

 • HvdR

  politiek, er valt geen touw aan vast te knopen in jouw redenering. Na elke zin die je schrijft kan ik wel een wedervraag stellen, dus dat schiet niet op. Begin eens met feiten helder te omschrijven met het noemen van man en paard, dus een concreet geval, en dan pas je mening te geven.
  Wat je steeds doet is met een vaag verhaal feiten en meningen door elkaar husselen tot een soep waar niemand iets wijzer van wordt, maar wel voor menig lezer uit te halen is wat in diens kraam te pas komt. Zo komen er dus allerlei indianenverhalen de wereld in en dat moeten we met elkaar toch niet willen?

 • politiek

  Beste HvdR. Ik ben het volledig met je eens. Die indianenverhalen moeten we niet willen. Niet voor de sector veehouderij , niet voor voedselveiligheid en volksgezondheid. De laatste mail die ik heb mogen ontvangen van de Overheid , was van vandaag , op zondag , dus er wordt aan gewerkt , hoop ik , aan duidelijkheid. Openheid en transparantie dus, waar zowel de sector veehouderij zijn voordel mee kan doen alsook consumentenbescherming .

 • varkenshouder1

  Wakker dier wil gewoon een Roemeense kip uit een Roemeense megastal met uitloop. Hoe Hypocriet kan je zijn. Alles wat van ver komt wordt niet gezien door de consument en dus gaat Wakker Dier die toer op.

 • B bob

  Ik denk dat wakker dier aangeeft dat de Nederlandse Vee sector NU actie moet ondernemen om te voorkomen dat oa de Roemenen met Nederlandse ZZP ers in dienst de Markt volledig overnemen Varkenshouder1 . De verstandige Boeren overwegen de overstap naar een productiewijze die past bij de vraag vanuit de Maatschappij.

Laad alle reacties (24)

Of registreer je om te kunnen reageren.